Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 17 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Lynk & Co 01 vanaf 2024 ook volledig elektrisch

Lynk & Co timmert in Nederland hard aan de weg met de 01. Het model is er nu enkel als plug-in hybride, maar er komt ook een elektrische versie van.

Dat was tijdens de introductie van het model al bekend, maar nu plakt de fabrikant ook een datum op die versie. Alain Visser, ceo van het merk, bevestigt tegenover Autovisie dat die variant in 2024 verschijnt. En het goede nieuws is dat de scherpe prijs voor een abonnement op de 01 dan niet verandert. Plug-in hybride of elektrisch: voor 500 euro per maand rijd je dan in een Lynk & Co 01. Meer informatie over die abonnementsvorm vind je via deze link.

Elektrische XC40

Dat de Lynk & Co 01 als elektrische variant verschijnt, is niet zo opvallend. De auto is namelijk gebouwd op het platform van de Volvo XC40. Die is er met allerlei motoren en aandrijflijnen, waaronder een elektrische. De bodemsectie is namelijk zo ontworpen dat er verschillende aandrijflijnen gebruikt kunnen worden.

Terugroepactie Volvo XC40: auto kan ongewild en plotseling accelereren

En dus is het niet gek dat ook de Lynk & Co 01 als volledig elektrische versie verschijnt. Momenteel is het model er enkel met een plug-in hybride-aandrijflijn. Dat is een machine die ook in de XC40 ligt. Het gaat om de T5, waarbij een driecilinder samenwerkt met een elektromotor. De aandrijflijn heeft een systeemvermogen van 262 pk. De 01 kan daarmee in 8 seconden naar 100 km/h sprinten. De topsnelheid bedraagt 210 km/h. Met de 17,6 kWh-batterij is een theoretisch bereik van 69 kilometer mogelijk.

Facelift voor Lynk & Co 01

Overigens staat de Lynk & Co 01 op het punt een facelift te ontvangen. Het model verscheen immers in 2017 alweer op de Chinese markt en dus is het tijd om de auto van een herzien exterieur te voorzien. Wat er precies gaat gebeuren is nog niet bekend, maar reken op het bekende verhaal: hertekende lichtunits en bumpers, alsmede een licht aangepakt interieur. Verwacht geen grote motorische upgrades. Volvo vernieuwde onlangs namelijk ook de XC40, maar daar veranderde technisch ook niets aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.