Peter Hilhorst
Peter Hilhorst Video 27 mrt 2021
Leestijd: 1 minuut

Lynk & Co 01: Niet kopen, maar…. – Review

De Lynk & Co 01 wordt in China gebouwd, deelt zijn platform met de Volvo XC40 en is voor 39.000 euro te koop. Maar het merk heeft liever dat je een abonnement voor 500 euro per maand afsluit om de plug-in hybride te gebruiken én vooral ook te delen. We reden een pre-productiemodel.

De Lynk & Co 01 is gebaseerd op de Geely CX11 die in 2017 werd geïntroduceerd. Lynk & Co is onderdeel van Geely waartoe ook Volvo en Polestar behoren. De 01 wordt in China gebouwd en staat op de bodemplaat van de XC40.

Automobiele streamingdienst voor Lynk & Co 01

De Lynk & Co 01 is een middenklasse SUV en vergelijkbaar met een Volkswagen Tiguan. Voor 500 euro per maand kun je in deze 01 rijden met een maximum van 1250 kilometer. Elke kilometer meer kost 15 eurocent en het abonnement voor deze automobiele streamingdienst is elke maand opzegbaar.

Weinig te kiezen

In Nederland komt de Lynk & Co 01 alleen als plug-in hybride met een gecombineerde kracht van 261 pk en 425 Nm. De accu heeft een bruikbare capaciteit van 14,1 kWh, waarmee hij een kleine 70 kilometer elektrisch moet kunnen rijden. AC-laden kan met maximaal 3,7 kW. De voorwielaangedreven 01 komt in één royale uitrusting in de kleur zwart of blauw en heeft een zeventrapsautomaat.

Onze eerste ervaring met de nieuwe Chinese auto hoor je in bovenstaande video. Liever onze reviews in het magazine lezen? Sluit dan een abonnement af via deze link. Wil je ons magazine digitaal lezen? Dat kan ook! Via deze pagina sluit je eenvoudig een voordelig abonnement af, zodat je ons magazine altijd via je smartphone, tablet of pc bij de hand hebt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.