Autovisie
Autovisie Nieuws 24 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Lynk & Co 02 betrapt in Nederland

Lynk & Co bouwt en verkoopt inmiddels volop auto’s in China. In Europa moeten we nog even geduld hebben op de komst van het nieuwe merk. Desondanks rijden er kennelijk al wel prototypes rond op Europese bodem. Deze Lynk & Co 02 werd zelfs betrapt in Nederland door Autovisie-lezer Maarten Hoefnagels in het Limburgse Weert.

Camouflagekostuum

Lynk & Co is in handen van Volvo- en Lotus-eigenaar Geely. De productie van Lynk & Co voor Europa in Gent start eind 2019. Vervolgens kun je vanaf 2020 een exemplaar kopen. In eerste instantie zal dat alleen de Lynk & Co 01 zijn, een forse SUV. De 02 die hier in camouflagekostuum is betrapt en in maart dit jaar werd onthuld staat net onder de 01 in het gamma. Lynk & Co komt ook nog met een 03, dat is weer een compacte sedan.

lynk co in nederland 3

Gent

De productie voor de Chinese markt vindt plaats in het Chinese Taizhou, tevens de geboortegrond van de Volvo XC40 voor China. Voor Europa bouwt Lynk & Co in Europa, in dit geval Gent in België. De verkoop vindt plaats via zogeheten Lynk & Co store waarvan de eerste in Amsterdam opent. Er verschijnen ook stores in Barcelona, Berlijn, Brussel en Londen.

lynk co in nederland 4

Volvo-techniek

Lynk & Co verwacht echter dat de meeste kopers een auto via internet zullen samenstellen en bestellen. En van kopen zal ook niet echt sprake zijn. De kersverse speler verwacht dat klanten een abonnement op de auto afsluiten in de vorm van een soort private lease-constructie. Het onderhoud vindt plaats bij Volvo-dealers omdat Lynk & Co gebruikmaakt van Volvo-techniek.

lynk co in nederland 2

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.