Autovisie
Autovisie Nieuws 24 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Aftellen voor Lamborghini Aventador SVJ

Lamborghini werkt achter de schermen hard aan een nieuwe topversie van de Aventador: de Lamborghini Aventador SVJ. De onthulling laat niet lang meer op zich wachten.

Nürburgring Nordschleife

Lamborghini heeft tot op heden twee video’s vrijgegeven die zich beide afspelen op de befaamde Nürburgring Nordschleife. In de laatste video maakt de Italiaanse sportautobouwer bekend dat
coureur Marco Mapelli de nieuwe Aventador SVJ heeft meegenomen voor een hotlap, maar een rondetijd noemt Lamborghini nog niet.

Gewichts-pk-verhouding

Details over het nieuwe Aventador-familielid zijn sowieso schaars. Lamborghini verklapt alleen dat de supercar is ontworpen om de beste gewichts-pk-verhouding te leveren.

Gebaseerd op Lamborghini Aventador S

De Aventador SVJ is gebaseerd op de Aventador S. Laatstgenoemde heeft een 6,5-liter V12-motor – atmosferisch! – met een vermogen van 740 pk en 690 Nm koppel. Nu al meer dan genoeg power voor een 0-100-sprint van 2,9 seconden, een 0-200-tijd van 8,8 seconden en een 0-300-sprinttijd van 24,2 seconden. De topsnelheid bedraagt 350 km/h. De Aventador SVJ maakt gebruik van dezelfde V12-motor maar wordt krachtiger (reken op 800 pk). Daarnaast maakt Lamborghini de auto ook aanzienlijk lichter door toepassing van diverse koolstofvezel onderdelen. De Avenatdor S weegt 1.575 kilogram.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.