Autovisie
Autovisie Nieuws 23 jul 2018

Hyundai i30 N-Line voorlopig niet voor ons

Hyundai introduceert een nieuwe i30-uitvoering genaamd N-Line. De N-Line is vergelijkbaar met R-Design van Volvo, AMG-line van Mercedes-Benz, R-Line van Volkswagen en S-Line van Audi. Oftewel: wel de looks, niet de power. In de toekomst volgen er meer N-Line-modellen.

N en N-Line

Hyundai hoopt met N-Line meer bekendheid te genereren voor het sportieve label N waaronder Hyundai al de i30 N en Veloster N (niet voor Europa) heeft uitgebracht. De letter N staat voor Namyang waar Hyundai’s wereldwijde R&D-centrum staat.

hyundai i30 n-line -5

Looks

Het uiterlijk van de Hyundai i30 N-Line is geïnspireerd op de looks van de Hyundai i30 N. Hyundai levert het model met een 140 pk sterke 1.4 T-GDI bezinemotor. Je kan hem herkennen aan de sportievere vóór- en achterbumper, de 18-inch lichtmetalen wielen, de forse dakspoiler en de dubbele uitlaatpijp. In het interieur installeert Hyundai sportievere stoelen en een N-pookknop.

Aangescherpt

Hyundai heeft ook onderhuids wat gesleuteld. Zo zijn de wielophanging en motorrespons iets aangescherpt en rolt de auto op sportieve Michelin Pilot Sport 4-banden. Daarnaast heeft de Koreaanse autobouwer ook nog de remmen vóór verbeterd. N-Line gaat dus verder dan alleen optisch vermaak.

WLTP

De Europese marktintroductie van de nieuwe Hyundai i30 N-line vindt deze zomer plaats. Hyundai Nederland komt nog niet direct met de uitvoering op de markt vanwege de invloed op de WLTP-meetcyclus. Een exacte marktintroductiedatum is nog niet bekend.