Autovisie
Autovisie Nieuws 23 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Hyundai i30 N-Line voorlopig niet voor ons

Hyundai introduceert een nieuwe i30-uitvoering genaamd N-Line. De N-Line is vergelijkbaar met R-Design van Volvo, AMG-line van Mercedes-Benz, R-Line van Volkswagen en S-Line van Audi. Oftewel: wel de looks, niet de power. In de toekomst volgen er meer N-Line-modellen.

N en N-Line

Hyundai hoopt met N-Line meer bekendheid te genereren voor het sportieve label N waaronder Hyundai al de i30 N en Veloster N (niet voor Europa) heeft uitgebracht. De letter N staat voor Namyang waar Hyundai’s wereldwijde R&D-centrum staat.

hyundai i30 n-line -5

Looks

Het uiterlijk van de Hyundai i30 N-Line is geïnspireerd op de looks van de Hyundai i30 N. Hyundai levert het model met een 140 pk sterke 1.4 T-GDI bezinemotor. Je kan hem herkennen aan de sportievere vóór- en achterbumper, de 18-inch lichtmetalen wielen, de forse dakspoiler en de dubbele uitlaatpijp. In het interieur installeert Hyundai sportievere stoelen en een N-pookknop.

Aangescherpt

Hyundai heeft ook onderhuids wat gesleuteld. Zo zijn de wielophanging en motorrespons iets aangescherpt en rolt de auto op sportieve Michelin Pilot Sport 4-banden. Daarnaast heeft de Koreaanse autobouwer ook nog de remmen vóór verbeterd. N-Line gaat dus verder dan alleen optisch vermaak.

WLTP

De Europese marktintroductie van de nieuwe Hyundai i30 N-line vindt deze zomer plaats. Hyundai Nederland komt nog niet direct met de uitvoering op de markt vanwege de invloed op de WLTP-meetcyclus. Een exacte marktintroductiedatum is nog niet bekend.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.