Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 22 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

LEGO komt met tijdloze Back to the Future DeLorean DMC-12

LEGO introduceert een nieuwe set met daarin de wereldberoemde DeLorean DMC-12 uit Back tot he Future.

In 1985 maakte het publiek kennis met de DeLorean DMC-12 uit 1981. De roestvrijstalen auto is in de film omgebouwd tot tijdmachine en werd een stijlicoon van de jaren 80.

Een DeLorean DMC-12 uit Back to the Future

LEGO komt nu met een set op de proppen waarmee jij een eigen DeLorean DMC-12 kunt bouwen. Met de steentjes kun je de auto uit de eerste, tweede en derde film maken.

Net als in de film

Het bouwpakket is erg nauwkeurig uitgewerkt. Zo kunnen de vleugeldeuren van de rijdende tijdmachine daadwerkelijk open en kan je de wielen inklappen – zoals in de tweede film. Daarbij heeft het bouwpakket allerlei opsmuk die de tijdmachine in de Back tot he Future film ook heeft.

LEGO, DeLorean DMC-12, Back to the Future
(Afbeelding: LEGO)

Zo vind je aan de achterkant koelelementen, een verwijderbare ‘bliksempaal’ en een ‘flux capacitor’ – het onderdeel dat het tijdreizen in de film mogelijk maakt. Om de DeLorean om te bouwen naar de versie zoals hij in de derde film te zien was, worden chromen wieldoppen meegeleverd.

Bij de auto krijg je verschillende ‘Easter eggs’. Zo ligt in de ‘frunk’ het hoverboard van Marty – een van de hoofdpersonen uit de films – en zijn er verschillende nummerplaten te monteren.

De DeLorean DMC-12 is geen makkelijke bouwset

De LEGO-set bestaat uit 1872 steentjes. De uiteindelijk gebouwde auto is 35,5 centimeter lang, 19 centimeter breed en 11 centimeter hoog. Het is geen makkelijke bouwset. De Deense speelgoedfabrikant geeft een leeftijdsclassificering van 18+ aan. De DeLorean is vanaf 1 april te koop bij LEGO voor 169,99 euro.

Niet de eerste keer dat LEGO bouwpakket voor volwassenen maakt

Het is niet de eerste keer dat LEGO zo’n uitdagende set maakt voor de leeftijdscategorie 18+. Autovisie lichtte eerder al vijf geavanceerde bouwpakketten voor volwassenen uit, absolute musthaves voor de auto- en LEGOliefhebber.

Uw Garage: DeLorean DMC12

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.