Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 5 apr 2022
Leestijd: 1 minuut

Herboren tijdmachine uit Back to the Future wordt anders dan verwacht

DeLorean Motor Company presenteert deze zomer eindelijk de moderne versie van de legendarische DMC-12. Maar die auto heeft waarschijnlijk niet heel veel overeenkomsten met het Back to the Future-icoon.

Het Amerikaanse bedrijf stuurt vandaag namelijk een foto van de achterkant de wereld in. Het is de eerste keer dat we een idee krijgen van het model, want tot voor kort hadden we de nieuwe DMC-12 enkel in een onduidelijke teaservideo gezien.

Giugiaro

Opmerkelijk is het feit dat deze ‘DMC-12’ eigenlijk vrijwel geen overeenkomsten lijkt te hebben met de originele auto. Die was heel hoekig, getekend door Giugiaro en echt een kind van de jaren 80. De nieuwe DeLorean heeft compleet andere achterlichten en een vloeiende, ronde heuplijn. Precies zoals we al bij zoveel supercars van vandaag de dag zien.

DeLorean DMC12
(Afbeelding: Autovisie / Arno Lingerak) (Afbeelding: Autovisie / Arno Lingerak)

DeLorean spreekt in diens persbericht ook niet over een kopie van het origineel. Nee, het heeft in samenwerking met Italdesign (historisch verantwoord) een ‘nieuwe interpretatie van een modern icoon’ gemaakt, zo stelt het bedrijf zelf.

Monterrey Car Week

Op alle beelden en specificaties van de auto moeten we echter nog even wachten. DeLorean zegt dat het doek op 18 augustus van de auto getrokken wordt. Op de Concept Lane op Pebble Beach om precies te zijn, tijdens de befaamde Monterrey Car Week.

Wel weten we dat de auto een volledig elektrische aandrijflijn krijgt. Dat was al even bekend. Wat de specificaties van de aandrijflijn zijn, is nog onduidelijk. Zeker is dat-ie een bak meer vermogen krijgt dan het origineel. Die had namelijk de bekende PRV V6-motor, goed voor 137 pk. Oh, en ook de naam van het model staat reeds vast. DeLorean kiest voor EVolved. Laten we in ieder geval hopen dat die auto, net als het origineel, van die vette vleugeldeuren krijgt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.