Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 15 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

De DeLorean DMC-12 komt dit jaar terug

Het is officieel: de legendarische DeLorean DMC-12 keert dit jaar terug. Niet met historisch verantwoorde V6-motor, maar met een volledig elektrische aandrijflijn.

Mocht je nu denken dat je dit eerder gehoord hebt: dat kan kloppen. Het gerucht gaat al meerdere jaren dat de DeLorean DMC-12 terugkeert. Dat bericht werd twee jaar geleden zelfs officieel de wereld in geslingerd. DeLorean Motor Company, dat eigenaar van de naam DeLorean is, is al sinds 2016 van plan om de DMC-12 nieuw leven in te blazen. Eerst wilde het dat doen met een moderne verbrandingsmotor die zo’n 350 pk zou leveren, maar later liet het weten voor een elektrische aandrijflijn te kiezen.

delorean_dmc-12_6

Dit jaar

Daarna was het even stil rond de elektro-DMC-12. Tot nu, want DeLorean Motor Company laat op sociale media weten dat de auto dit jaar verschijnt. Waarschijnlijk nog in een conceptvorm, trouwens, want tot noch toe hebben we niets van de auto gezien.

Ook meldt het de naam van het nieuwe model. Hij krijgt de naam DeLorean EVolved mee, waaruit dus weer blijkt dat het hier gaat om een volledig elektrische variant. Opmerkelijk is dat de autobouwer ook #luxury gebruikt in het bericht. Dat zou betekenen dat het een aanzienlijk luxere en rijker uitgeruste auto wordt dan het originele model.

Giugaro

Over de aandrijflijn en de bijbehorende specificaties is overigens nog niets bekend. Ook is onduidelijk welke partijen meewerken aan deze gereïncarneerde DMC-12. Italdesign, het ontwerpbureau van DMC-12-ontwerper Giorgetto Giugaro, is al meerdere malen gelinkt aan een herboren DeLorean, maar of het meewerkt aan de nieuwe versie, is niet bekend. Ook is het nog even afwachten of deze nieuwe versie zo goed als identiek aan het origineel is. Desondanks lijkt het waarschijnlijk dat in ieder geval de befaamde vleugeldeuren terugkeren. Én zeker is dat-ie een bak meer vermogen krijgt dan het origineel. Diens PRV-motor leverde immers slechts 137 pk.

Jaren geleden maakte Autovisie-redacteur Peter Hilhorst een prachtige reportage over de ontstaansgeschiedenis van de DeLorean DMC-12. Dat verhaal lees je via deze link.

DeLorean DMC12
(Afbeelding: Arno Lingerak) (Afbeelding: Autovisie / Arno Lingerak)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.