Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 30 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

DeLorean gaat officieel de strijd aan met Porsche Taycan

DeLorean gaat zich officieel mengen in het premiumsegment van de elektrische auto’s. De Alpha5 – zoals het model heet– “heeft prestaties die passen bij de Mercedes-AMG GT en misschien de duurdere versies van de Porsche Taycan”, zo laat CEO Joost de Vries weten aan Autocar.

DeLorean kennen liefhebbers van de legendarische DMC-12, die met name bekend werd door zijn rol in Back to the Future. Na de rvs auto kwam er geen enkel productiemodel meer van de Amerikaanse autofabrikant.

Concurrentie voor de Porsche Taycan

Met de Vries aan het roer wordt er weer nieuw leven geblazen in het merk en moet het dus concurrentie bieden aan auto’s als de Porsche Taycan. Het doet dit met een aandrijflijn voorzien van een 100+ kWh accupakket waarmee je meer dan 300 mijl (482 kilometer) moet kunnen rijden.

(Afbeelding: DeLorean)

Voor de nul-naar-honderd-sprint neemt de DeLorean Aplha5 zo’n 3 seconden de tijd. De topsnelheid bedraagt ongeveer 250 kilometer per uur. Hoe de aandrijflijn er exact uitziet, is vooralsnog onbekend.

Hetzelfde designbureau als bij de DeLorean DMC-12

Het ontwerp heeft de concurrent van de Porsche Taycan te danken aan Italdesign. Net als bij de DMC-12 tekende Giorgietto Giugiaro (weer) een coupé met vleugeldeuren. Ditmaal met designelementen die doen denken aan de klassieker.

Delorean, Porsche Taycan, Alpha5
(Afbeelding: DeLorean)

De auto wordt in Italië gebouwd, liet De Vries aan Autocar weten. Voor de aandrijflijn heeft het merk enkele partners gevonden in Engeland. In eerste instantie komen er 88 exemplaren op de markt – verwijzend naar de snelheid die nodig was om in de Back To The Future-film te reizen in de tijd.

Delorean Aplha5 ook voor de virtuele wereld

Zoals we inmiddels vaker zien, wordt ook de DeLorean Alpha5 met een NFT geleverd. Hierdoor kunnen eigenaren zowel in de virtuele als echte wereld met hun auto rijden en is het eigendom van de auto opgeslagen op de blockchain van een cryptomunt.

Kan de Delorean Aplha5 echt concurrentie bieden aan Porsche Taycan?

Wat de DeLorean Alpha5 gaat kosten, en of-ie dus daadwerkelijk concurrentie kan bieden aan de Porsche Taycan, is vooralsnog onduidelijk.

Deze Porsche Taycan is (niet) geschikt voor wintersport

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.