Autovisie
Autovisie Nieuws 30 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Waarom de nieuwste limited edition van Alpine Jean Rédélé heet

Alpine blijft met limited editions van zijn A110 strooien. Na de Légende, Color Edition en  Limited Edition Alpine 110S by Felipe Pantone draagt de nieuwste creatie de naam ‘Jean Rédélé’. Wat benamingen betreft, zit er totaal geen lijn in de speciale uitvoering. Toch is zeker de nieuwste gelimiteerde editie zorgvuldig gekozen.

Jean Rédélé. Mogelijk zegt de doorsnee autoliefhebber de naam niets. Toch was Jean het die de basis voor het kleine sportwagenmerk uit Frankrijk legde. Hij richtte in 1955 Alpine op en bouwde succesvolle racewagens en snelle straatauto’s. Het bedrijf werd uiteindelijk door Renault ingelijfd, dat de naam Alpine voor sportcoupés en snelle uitvoeringen van onder andere de 5 gebruikte. Van merknaam ging het toen naar modelnaam. Echter, het hedendaagse Alpine is weer een merk, maar nog altijd gelieerd aan Renault. In 2018 werd het nieuw leven ingeblazen nadat het in de jaren 90 van de vorige eeuw verdween. De terugkeer van het legendarische merk had overigens veel voeten in de aarde, zoals je in deze aflevering van Sjoerds Weetjes hoort.

ALPINE A110 GT

Verjaardagsfeest

Jean Rédélé was het dus die Alpine oprichtte. Vanwaar dan nú de komst van een speciale A110 met zijn naam in de type-aanduiding? Welnu, de beste man werd 100 jaar geleden geboren en bij die speciale dag stond Alpine stil. Op 28 en 29 mei 2022 troffen honderden liefhebbers van Alpine elkaar in het Franse Dieppe (Haute-Normandie, Frankrijk) waar de fabriek van het sportwagenmerk staat. Onder toeziend oog van die Alpine-fans trok Alpine het doek van de speciale editie.

Technisch identiek

Als uitgangspunt voor de gelimiteerde uitvoering nam Alpine de onlangs opgefriste A110 GT. De auto is gespoten in Montebello Grey. Het is deze tint die Jean Rédélé blijkbaar prachtig vond. Net als het dak zijn de 18 inch Grand Prix-wielen in zwart uitgevoerd. De remkauwen daarentegen zijn in zilverkleur gespoten. Binnenin lossen ook verschillende kleuren elkaar af. De stoelen zijn bekleed met leder in zwart, waarbij de stiksels grijs zijn. Het gaat bij deze speciale editie overigens puur om de aankleding van exterieur en interieur. De A110 GT Jean Rédélé is technisch onveranderd en dat betekent dat de coupé over een 300 pk sterke 1.8-benzinemotor met turbo beschikt, één-op-één overgenomen uit de A110 GT. ALPINE A110 GT

Bestellen via de app

De oplage van de A110 GT J. Rédélé bedraagt 100 stuks, gekoppeld aan de geboortedag van de Alpine-oprichter. Elke auto beschikt over een plaquette waarop niet alleen het serienummer staat, ook de handtekening van de in 2007 overleden autobouwer. Alpine start de verkoop op 1 juni. De versie is te bestellen via de Alpine-app.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.