Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 30 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Tesla-baas Elon Musk komt met draadloos internet voor jouw camper

Een camper is voor velen de ultieme vrijheid. Je kan op iedere plek slapen, eten en leven. Als het aan Tesla-baas Elon Musk ligt, heb je binnenkort ook overal waar je wil kamperen draadloos internet.

Elon Musk kennen autoliefhebbers van Tesla, maar hij heeft meer ondernemingen. Naast ruimtebedrijf SpaceX biedt hij met Starlink internet aan via satellieten die in een baan rond de aarde vliegen.

Elon Musk met draadloos internet voor jouw camper

Naast huizen, zorgt Elon Musk voor beschikbaarheid van internet in campers. “Starlink is ideaal voor kamperen en andere locaties op het platteland of in afgelegen gebieden waar internettoegang onbetrouwbaar of niet beschikbaar is”, zegt de fabrikant.

Elon Musk, Starlink, camper, internet
(Afbeelding: Starlink)

Starlink is momenteel met name beschikbaar in westerse landen, zoals je op de kaart kunt zien, en is naast campers nu ook geschikt voor busjes, en andere landvoertuigen. In de toekomst wil Elon Musk de hele wereld voorzien van snel internet door middel van het netwerk.

Niet goedkoop

Goedkoop is de internetverbinding van de Tesla-baas niet. De kosten voor de installatie van de camper-set bedragen 639 euro. Daarbij betaal je per maand 124 euro voor de internetverbinding. Ben je niet met de camper op vakantie en wil je het abonnement pauzeren, dan kan dat en betaal je niets.

Waarom jij de Tesla Cybertruck niet meer mag bestellen van Elon Musk

Ga je op vakantie, dan start je het abonnement weer en zet je op plaats van bestemming de satellietontvanger op de beste plek bepaald via de app. Binnen enkele minuten heb je snel internet, al is Starlink nog niet zo snel als de vaste verbinding thuis.

De hele wereld over in je camper met Elon Musk’s internet

Tijdens het rijden een filmpje kijken achterin de camper? Dan zal je toch echt de video van tevoren moeten downloaden. Starlink is niet gemaakt om te werken tijdens het rijden. De ontvanger moet dan ook buiten de camper geplaatst worden.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.