Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 23 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk komt met derde ‘Master Plan’ om met Tesla de wereld te redden

De baas van Tesla, Elon Musk, werkt aan zijn derde ‘Master Plan’ om de wereld – het klimaat – te redden. “De belangrijkste Tesla-onderwerpen zullen worden geschaald naar extreme grootte, wat nodig is om de mensheid te distantiëren van fossiele brandstoffen”, zegt hij op Twitter.

Elon Musk onthulde in 2006 zijn eerste Master Plan voor het Amerikaanse automerk. 10 jaar later liet hij het tweede plan zien. Nu, bijna 6 jaar later, is het tijd voor zijn derde plan.

Het tweede Master Plan was niet heel succesvol

Kijken we naar het vorige Master Plan van Elon Musk voor Tesla, dan is niet alles uitgekomen zoals hij in 2016 wilde. Zo moesten zijn auto’s grotendeels autonoom kunnen rijden, zouden er bussen, bestelbussen en pickups komen en zag hij een grote toekomst in het delen van de elektrische auto’s.

Daarbij wilde de ondernemer inzetten op energieopslag en een Solar Roof waarmee EV-eigenaren hun bolide met groene elektriciteit vol kunnen laden. Stuk voor stuk ambitieuze plannen die het in veel gevallen voor een deel of zelfs helemaal niet gehaald hebben.

Elon Musk wil Tesla opschalen naar extreme grote

Master Plan twee is dus nog niet afgerond. Toch zegt Elon Musk al te werken aan het derde Master Plan. Op Twitter licht hij al een tipje van de sluier op. Al is ‘het opschalen naar extreme grootte’ niet echt een nieuw, laat staan onverwachts, plan van Tesla. Zo is het bedrijf al langere tijd bezig met de bouw Gigafactory’s en mocht deze week zelfs de eerste Europese fabriek in Duitsland open.

‘Tesla gaat extra fabriek in China neerzetten’

Naar verluidt richt het nieuwe plan van Elon Musk zich ook op de Tesla Bot. Vorig jaar zei Elon Musk aan een humanoid robot te werken die intern de codenaam ‘Optimus’ draagt. De robots worden ongeveer 1,72 meter lang, 57 kilo zwaar en krijgen een scherm als gezicht. Of dit ambitieuze plan uiteindelijk behoort tot het Master Plan van de EV-producent, zal de toekomst uitwijzen.

Tesla, Elon Musk, Master Plan, Robot
(Afbeelding: Tesla.com)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.