Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 17 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Waarom jij de Tesla Cybertruck niet meer mag bestellen van Elon Musk

De Tesla Cybertruck is in Europa en Azië niet meer te bestellen. Het merk van Elon Musk houdt enkel de orderboeken open voor de Verenigde Staten.

De indrukwekkende Cybertruck is inmiddels een groot pijnpunt van Tesla. De auto werd al in 2019 onthuld, maar nog altijd is het wachten op een productieversie. Elekctrek laat weten dat de Amerikaanse fabrikant een nieuw Cyber-dieptepunt heeft bereikt en geen nieuwe klanten voor het model verwelkomt – van buiten Amerika.

Geen Cybertruck meer te bestellen op site van Tesla

Waar je eerder op de site van Tesla de Cybertruck kon bestellen, is het nu enkel mogelijk om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rondom de pick-up.

Elon Musk, Tesla, Cybertruck
Tesla Cybertruck (Afbeelding: Tesla)

Elon Musk beweerde in 2019 dat 200.000 mensen de bolide reserveerde door 100 euro over te maken. Bij de laatste reserveringscijfers, die de CEO liet weten (juni 2020), was het aantal klanten in de wachtrij meer dan 650.000.

Volgens een onderzoek van Electrek zouden er inmiddels 1,5 miljoen Cybertrucks bij Tesla zijn gereserveerd. Deze cijfers zijn niet bevestigd door Elon Musk. De CEO liet onlangs weten dat de hoeveelheid reserveringen zo groot is, dat de fabrikant de eerste drie productiejaren bezig is met het wegwerken van de wachtrij.

Probeert Elon Musk de wachtrij te beperken?

Het lijkt er dus op dat Tesla het aantal reserveringen wil inperken door de bestelknop van de Europese en Aziatische site te halen. Hiermee zou de ‘achterstand’ beperkt worden.

Elon Musk liet eerder al weten volgend jaar aan de productie van de Cybertruck te beginnen. Volgens de theorie van Electrek zou het dus tot 2026 duren voordat je een Tesla Cybertruck buiten de wachtrij om kan bestellen.

Tesla krijgt productie in Shanghai slecht op gang, oorzaak laat zich raden

Echter, Elon Musk beloofde eerder de productie flink op te schalen. Het merk wil uiteindelijk 20 miljoen voertuigen produceren per jaar. Het heeft hier volgens de CEO acht jaar voor nodig. Wellicht werkt Tesla door de opschaling de wachtlijst vanaf 2023 sneller weg dan ingeschat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.