Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 25 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

‘Tesla Cybertruck al 200.000x gereserveerd’

De Tesla Cybertruck, je vindt hem geweldig, of je haat het gevaarte, er is geen middenweg. En blijkbaar vinden meer dan 200.000 mensen dat hij goed zou staan voor de deur. Elon Musk beweert namelijk dat hij zoveel reserveringen voor de pickup heeft.

Tesla Cybertruck

Vorige week presenteerde Elon Musk zijn nieuwste creatie: de Tesla Cybertruck. De auto bleek – zoals hij eerder al waarschuwde – eerder een militair troepenvervoerder dan een reguliere pickup. Daarnaast had de uiterst hoekige creatie ook nogal wat opvallende eigenschappen. Naast de belachelijke prestaties is de auto bijvoorbeeld kogelwereld en is het enorm lastig om een deuk in de auto te slaan. En blijkbaar vonden mensen het pakket geweldig, want Musk claimt nu dat hij al 200.000 betaalde reserveringen binnen heeft voor de Cybertruck.

Drempel

Via Twitter houdt Tesla’s CEO ons continu op de hoogte van het aantal reservingen. Eerder dit weekend zagen we de teller bijvoorbeeld al op 187.000 staan. En hoewel het natuurlijk mooi is om te zien dat er 200.000 man zijn die in een hoekig elektrische gevaarte willen rondrijden, is het nog maar de vraag hoeveel van hen uiteindelijk ook hun Cybertruck zullen kopen. De drempel voor een reservering is namelijk niet bepaald hoog. Tesla vraagt je eenmalig €100 naar het bedrijf over te maken. Daarmee koop je een plekje in de wachtrij, maar zit je er nog niet aan vast. Je kunt op elk moment je geld terugvragen en daarmee je plaats weer opgeven.

Afgelopen weekend liet Musk overigens ook weten waarom de Tesla Cybertruck zo’n hoekig design heeft. Volgens hem kon dat niet anders, want het ‘ultra-hard 30X steel’ waarvan de truck is gemaakt, is niet te vormen met een stempel. Iets wat doorgaans gebeurt om panelen voor auto’s te maken. Volgens Musk is het speciale staal zo hard dat het de stempel zou slopen.

Nieuwe Technologie

En met de Cybertruck zijn we voorlopig aan het einde gekomen van een reeks nieuwe auto’s die Tesla gaat maken. Er zijn geen plannen voor volgend jaar om nog een model aan te kondigen. In de plaats daarvan belooft Musk wel dat hij wat nieuwe technologieën gaat presteren. Hij gaf nog geen hints over wat dat kunnen zijn, maar geeft wel aan dat ze we helemaal niet van hem verwachten. Iets wat we ook niet deden met de Cybertruck.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.