Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 8 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Musk belooft maar weer eens wanneer de Cybertruck in productie gaat

Ken je ‘m nog, de Cybertruck? Tesla onthulde de auto al in 2019, maar het is nog altijd wachten op een productierijpe versie. Elon Musk verzekert ons dat die volgend jaar komt.

De Cybertruck is, net als andere nieuwe Tesla-producten, al ontzettend vaak uitgesteld. Het is dit jaar drie jaar geleden dat het model met een hoop bombarie werd gepresenteerd. Daarna was Tesla vooral bezig met het opschalen van de productie en het bouwen van nieuwe faciliteiten.

Introductie Cybertruck

En dus was er simpelweg geen tijd en ruimte om nieuwe producten op de markt te brengen. Dat gaat nu veranderen, want Elon Musk heeft gezegd wanneer de Cybertruck van de band gaat rollen. De geboren Zuid-Afrikaan zegt dat het volgend jaar gaat gebeuren.

“We hebben nu als doel om in Austin (daar waar Musk sprak, red.) 500.000 Model Y’s per jaar te produceren. Volgend jaar gaan we hier dan beginnen met de productie van de Cybertruck”, zo beloofde Musk. Dat moet ervoor kunnen zorgen dat Tesla een miljoen auto’s per jaar bouwt in de kersverse fabriek in Texas.

20 miljoen auto’s per jaar

De komende twee jaar worden cruciaal voor Tesla. Dit jaar zegt Musk de productie in de faciliteiten flink te willen verhogen. Uiteindelijk wil hij toe naar een jaarproductie van 20 miljoen voertuigen, zo stelde hij onlangs nog. Daar heeft het merk echter nog wel acht jaar de tijd voor.

Elon Musk breekt met Tesla opnieuw een verkooprecord

Nieuwe producten moeten bijdragen om dat doel te verwezenlijken, want Tesla levert momenteel slechts vier auto’s. De Model S en Model X zijn bovendien geen hardlopers. De Cybertruck moet een flinke bijdrage gaan leveren aan die flinke volumes, maar volgend jaar staan er volgens Musk nog meer producten op de planning. We weten dat Tesla druk bezig is met de ontwikkeling van de Semi, en natuurlijk met de Roadster.

Betaalbare Tesla

Daarnaast is de autobouwer van plan om een betaalbare elektrische auto op de markt te brengen, die onder de populaire Model 3 komt te staan. Ook die plannen zijn al enkele jaren oud, want Tesla liet in 2019 ook al een afbeelding van dat kleine model zien. Het model moet volgens de verwachtingen zo’n 25.000 dollar kosten. Vorig jaar ging het gerucht dat Toyota als partner voor die auto was aangewezen, maar daar is tot op heden niets over gezegd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.