Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 4 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk breekt met Tesla opnieuw een verkooprecord

Elon Musk, de baas van Tesla, heeft met zijn bedrijf een nieuw verkooprecord bereikt. In het eerste kwartaal van 2022 zijn er meer dan 305.000 auto’s geproduceerd en 310.048 auto’s uitgeleverd.

Met deze cijfers levert de Amerikaanse fabrikant zo’n 68 procent meer auto’s uit dan diezelfde periode een jaar eerder.

Tesla Model 3 en Y belangrijk voor verkooprecord

De grote slag slaat Elon Musk met de Model 3 en Y. Deze modellen samen zijn goed voor meer dan 95 procent van de uitgeleverde voertuigen.

Tesla Fabriek Duitsland 2022
Kwaliteitscontrole in de fabriek’. (Afbeelding: Tesla)

Een groot aandeel van deze auto’s wordt direct verkocht. Slechts 3 procent van de Model 3 en Y wordt geleased (direct bij Tesla). 17 procent van de uitgeleverde Models S en X wordt bij het bedrijf van Elon Musk geleased.

Ook andere fabrikanten scoren goed

Ondanks het chip- en grondstoftekort en de vertraagde opening van de Duitse fabriek, weet Tesla toch een verkooprecord neer te zetten. Dit klinkt als een erg knappe prestatie van Elon Musks Tesla, en dat is het ook. Al doen andere fabrikanten het in het eerste kwartaal van 2022 ook goed ten opzichte van vorig jaar.

Tesla Productie- en verkoopcijfers

Productiecijfers Verkoopcijfers
Model S/X 14,218 14,724
Model 3/Y 291,189 295,324
Total 305,407 310,048

Ook BMW en Hyundai groeide dit kwartaal. Al zijn met 3,2 en 1,4 procent de cijfers niet zo exorbitant als bij Tesla. Dat heeft natuurlijk een reden: Tesla is nog altijd een groeiende autobouwer.

Elon Musk wil Tesla nog veel grotere laten worden

De groei van 68 procent is slechts een klein stapje in het plan dat topman Elon Musk voor ogen heeft. De ceo liet weten dat “de belangrijkste Tesla-onderwerpen zullen worden geschaald naar extreme grootte, wat nodig is om de mensheid te distantiëren van fossiele brandstoffen.”

Elon Musk wil naast auto’s ook eigen sociaal netwerk bouwen

Met de nieuwe fabriek in Duitsland kan de EV-gigant, volgens Elon Musk, in 2030 tot 20 miljoen voertuigen per jaar produceren. Dit betekent 5 miljoen auto’s per jaar in een fabriek. Een ambitieus doel, en dat stelt de CEO zelf al bij. “Het productieaantal ligt in 2030 mogelijk dichterbij de 10 miljoen Tesla’s”, klonk het al uit Musks mond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.