Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 27 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk wil naast auto’s ook eigen sociaal netwerk bouwen

Topman Elon Musk van de elektrische autobouwer Tesla denkt er “serieus” over om een eigen socialemediaplatform op te zetten, want Twitter houdt zich volgens hem niet aan “de principes van vrijheid van meningsuiting”. Dat schreef Musk dit weekend op Twitter.

Musk zegt dat Twitter een soort dorpsplein is. Door zich niet aan de principes van vrijheid van meningsuiting te houden ondermijnt Twitter volgens hem de democratie. Hij stelt dat vrijheid van meningsuiting juist essentieel is voor een goed functionerende democratie.

Elon Musk vindt Twitter te beperkend

De Tesla-topman had een peiling op Twitter gezet, waarbij zijn volgers konden stemmen over de vraag of Twitter zich houdt aan de principes van vrije meningsuiting. Ruim twee miljoen Twitteraars brachten hun stem uit en ruim 70 procent gaf het antwoord ‘nee’.

Musk ligt ook in de clinch met de Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC). De SEC heeft bevolen dat alle tweets die Musk over Tesla verstuurd vooraf door juristen gecontroleerd worden. De topman heeft in het verleden namelijk met tweets over Tesla gezorgd voor grote schommelingen van de beurskoers van het bedrijf. Musk vindt dat de SEC zijn vrijheid van meningsuiting beperkt.

Meer hersenspinsels van de Tesla-topman

Een eigen sociaal netwerk is niet het eerste opmerkelijke hersenspinsel van de Tesla-topman. Onlangs sprak Musk nog over een nieuw pan om, naar eigen zeggen, de wereld te redden. Hij doelt daarmee op het oplossing van het klimaatprobleem. Vooral door ,,de mensheid te distantiëren van fossiele brandstoffen”

Kijken we naar het vorige ‘Master Plan’ van Elon Musk, dat hij in 2016 uit de doeken deed, dan is niet alles uitgekomen. Zo moest iedere Tesla grotendeels autonoom kunnen rijden, zouden er bussen, bestelbussen en pickups komen en zag hij een grote toekomst in het delen van de elektrische auto’s. Die werkelijkheid is er nog niet. Of het sociale netwerk er gaat komen, is ook nog alles behalve zeker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.