Autovisie
Autovisie Nieuws 28 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Herpositionering elektrische DS 3 Crossback, dankzij bijtelling

Nu per 1 januari 2021 de bijtellingsgrens voor elektrische auto’s is verlegd, voert DS een prijscorrectie van enkele duizenden euro’s door om zakelijke rijders van de 3 Crossback alsnog van een lager bijtellingspercentage te laten profiteren.

De regels rondom de bijtelling voor zakelijke gebruikers van een elektro-auto zijn weer anders dan in het jaar ervoor, zoals in de afgelopen jaren al verschillende malen de regeltjes zijn aangepast. Dit maal is het bijtellingspercentage van 8 naar 12 procent verhoogd. Maar tegelijkertijd is het daaraan gekoppelde bijtellingsplafond verlaagd van 45.000 naar 40.000 euro.

Onder de 40 mille

Reden voor DS om de prijsstelling van zijn elektrische 3 Crossback aan te passen, aangezien met de 2020-prijzen de elektrische 3 Crossback in de hogere klasse van 22% zou vallen. De importeur haalt zodoende 3.300 euro van de prijsstelling af, waardoor het instapmodel nu voor minder dan 40 mille te koop is. Het exacte prijskaartje van de zogeheten E‑tense versie bedraagt € 38.990,-. Niet alle prijzen van de DS 3 Crossback liggen nu onder de 40.000 euro. Voor de So Chic en Performance Line zitten aan de goede kant van de grens, de Performance Line+ komt op een fiscale vanafprijs van € 41.790,-. Ook voor de Grand Chic dient over een deel van de fiscale waarde een hoger bijtellingspercentage te worden betaald, 22% over 3.690 euro om precies te zijn.

Kleuraanpassingen

De prijzen van de benzinetypes veranderen niet, aangezien die motoriseringen allemaal in de 22%-bijtellingscategorie vallen. Voor die versies geldt echter wel een andere wijziging. De carrosseriekleur Imperial Gold staat niet langer op de prijslijst. Er komt geen andere kleur voor in de plaats. Er is echter wel een toevoeging. In lijn met de laatste trend biedt ook DS nu aan om zwarte merkwapens te bestellen. Wie dat bestelt, krijgt tevens zwarte achterlichtomlijsting in zwart, zoals de Performance Line dat heeft. Normaal zijn de delen in chroom uitgevoerd. De opgewaardeerde en afgeprijsde DS 3 Crossback is per direct te bestellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.