Thijs Schuit
Thijs Schuit Nieuws 16 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

DS 7 Crossback krijgt nieuwe stekkervariant

Tot nu toe was er van de DS 7 Crossback ‘slechts’  één plug-in hybride variant. Nu, een jaar later, komt daar een tweede stekker-SUV bij.

De DS 7 Crossback is een van de eerste modellen in de toekomstige designrichting van de Franse autofabrikant. De exclusief ogende SUV krijgt bovendien leuke gadgets mee, zoals koplampen die 180 graden kunnen draaien. Maar we zijn hier nu niet om de uitgebreide optielijst te bespreken, dat is namelijk al in dit artikel gedaan. Er is veel belangrijker nieuws, dat bevindt zich onder de motorkap.

DS 7 Crossback

DS 7 Crossback E-Tense

De Franse SUV is al een tijdje beschikbaar als ‘E-Tense’, wat in dit geval de aanduiding is voor een plug-in hybride. Die heeft een 200 pk sterke 1,6-liter viercilinder, en twee 109 pk (80 kW) sterke elektromotoren, een op elke as. Standaard is deze uitvoering dus ook vierwielaangedreven. Het gecombineerde vermogen komt neer op 300 pk. Volledig elektrisch kun je zo’n 58 kilometer ver komen, met een elektrische topsnelheid van 135 km/h.

DS 7 Crossback

E-Tense 225

Nu komt daar dus een tweede plug-in bij: de DS 7 Crossback E-Tense 225. De naam verraadt het al; het gecombineerde vermogen ligt op 225 pk. Ook is de ‘4×4’-aanduiding weggelaten, want deze hybride is louter aangedreven op de voorwielen. De 1,6-liter viercilinder is geknepen tot 180 pk, en de 80 kW sterke elektromotor is direct op de automaat aangesloten. Die krachtbron haalt zijn energie uit een accupakket van 13,2 kWh, die zich onder de vloer van de auto bevindt. Volledig elektrisch zou je volgens de WLTP 55 kilometer ver komen, eveneens met een (elektrische) topsnelheid van 135 km/h. De plug-in variant van de DS 7 Crossback laadt tijdens remmen en uitrollen uiteraard de accu bij. Middels de functie ‘E-Save’ kun je ervoor zorgen dat de auto stroom bewaart voor de laatste kilometers van je rit, als je bijvoorbeeld een lage emissiezone moet betreden.

Het is nog niet bekend wanneer de minder sterke plug-in bij de dealer staat, maar reken op dit najaar. Prijzen komen dus ook in een later stadium.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.