Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 28 jan 2021
Leestijd: 1 minuut

Adrián Campos overleden: ‘Matige Formule 1-coureur, geweldige teambaas’

De voormalige Spaanse Formule 1-coureur Adrián Campos is op 60-jarige leeftijd overleden. Campos reed eind jaren 80 in de koningsklasse van de autosport voor het team van Minardi. In de zeventien grands prix waarin hij van start ging, wist hij slechts twee keer de finish te halen.

Campos geldt als de ontdekker van Fernando Alonso, de Spanjaard die twee keer wereldkampioen werd in de Formule 1.

Adrián Campos succesvol als teambaas

“Dit is de treurigste dag uit de geschiedenis van Campos Racing”, schrijft de door hem opgerichte renstal op Twitter. “Onze president en oprichter Adrián Campos Suñer heeft ons verlaten. Zijn hart stopte met kloppen, maar de herinnering aan hem zal voor ons de motor zijn om zijn nalatenschap voort te zetten.”

Na een korte en teleurstellende carrière in de Formule 1 had Campos als teambaas meer succes. Zo gaf hij eind jaren 90 zijn jonge landgenoten Marc Gené en Alonso de kans om richting de hoogste autosportklasse door te stoten. Zelf probeerde de Spanjaard met zijn renstal in 2010 de Formule 1 in te gaan, maar vanwege financiële problemen lukte dat niet. De renstal is momenteel actief in de Formule 2 en Formule 3.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.