Extra ‘tankklep’ voor Bentley Flying Spur
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F07%2FFlying-Spur-Hybrid-5.jpg)
Als studiemodel had de Flying Spur de primeur, maar uiteindelijk monteerde Bentley zijn eerste plug-in hybride-aandrijflijn in de Bentayga. Toch, de Flying Spur wordt niet overgeslagen. De derde generatie van de sportsedan komt nu wel als Hybrid op de markt.
Bentley kondigde zijn eerste stekkerhybride aan als Flying Spur, zij het gebaseerd op de vorige editie. Dat model had echter geen architectuur om de plug-in hybride-aandrijflijn in onder te brengen. Het was wachten op de huidige editie. Nu dat model op basis van de Porsche Panamera zo’n anderhalf jaar leverbaar is, komt de Engelse autobouwer met de Hybrid. Hij volgt na de W12-motorisering, die gevolgd werd door de V8-uitvoering. In de Hybrid ligt echter geen acht- of twaalfcilinder. De fabrikant kiest voor een zespitter.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F07%2FFlying-Spur-Hybrid-3.jpg)
Bentley stapt over op volledig elektrisch aangedreven modellen
Krachtiger dan Porsche Panamera met stekker
Het is een blok dat we uit de Porsche-stal kennen. Hij meet 2894 cc, een optelsom van de zes cilinderkamers. Tussen de twee cilinderbanken, die 90 graden uit elkaar staan, liggen de twee turbo’s. Voor de Bentley Flying Spur Hybrid levert de benzinemotor een vermogen van 416 pk en genereert de geblazen V6 een koppel van 550 Nm. Tussen de motor en transmissie monteert Bentley een elektromotor van 136 pk en 400 Nm, waardoor het systeemvermogen op 544 pk en 770 Nm uitkomt. Het zijn waardes die Porsche zelf niet opgeeft. In de Panamera 4 E-Hybrid reikt de krachtbron tot 330 pk en 450 Nm.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F07%2FFlying-Spur-Hybrid-4.jpg)
Elektrische actieradius van 40 km
Bentley monteert een batterij van 14,1 kWh, waarmee de Flying Spur om en nabij de 40 km op puur elektrokracht kan afleggen. De totale actieradius ligt volgens de autobouwer op meer dan 700 km, uiteraard afhankelijk van hoe je met het rechterpedaal omgaat. Om de bestuurder efficiënt met zijn brandstof en energie om te laten gaan, zijn er verschillende rijmodi. De chauffeur kan ervoor kiezen om volledig elektrisch te rijden of om juist de elektrische energie te bewaren voor een later moment. Voor wie het prestatieniveau belangrijk is, de Bentley Flying Spur Hybrid sprint in 4,2 tellen van stilstand naar 100 km/h. De topsnelheid bedraagt 283 km/h.
Is de Bentley Continental GT Speed eindelijk een driftmachine? – Video
Levering Bentley Flying Spur Hybrid
De optische verschillen tussen de V8/W12 en de geëlektrificeerde V6 Hybrid zijn beperkt. Niet alleen valt de tweede klep in de linker flank op, de versie beschikt tevens over een Hybrid-embleem op het voorscherm en vier ovalen uitlaateindstukken.
De levering start eind 2021. De prijzen zijn nog niet vrijgegeven.
Lees ook:
- Zoveel Bentley-bezitters is Nederland rijk en dit is het populairste model
- Door deze Bentley Continental GT is de originele raceauto niet compleet | Sjoerds Weetjes 368
- Word de snelste aannemer van Nederland met deze Bentley-pickup!
- Deze Bentley Blower Jnr. is hét perfecte alternatief voor een Opel Rocks-e
Ook interessant
-
Zo verbruik je in de file zo min mogelijk benzine en bespaar je geld
-
Gelekt: productieversie van de Renault 5 E-Tech vanuit elke hoek
-
Er ligt straks een Amerikaanse muscle car onder jouw kerstboom
-
Geen enkele auto is ooit hoger geklommen dan deze Porsche!
-
Opletten! In Amsterdam mag je vanaf morgen nog maar 30 km/h
-
Joel Beukers: ‘Ik heb liever al mijn auto’s zwart’
-
Morgan maakt ons blij met een (elektrische) dooie mus
-
Waarom de allerleukste elektrische auto per direct niet meer te koop is
-
Minder elektrische auto’s graag
-
Prijs ‘powerbank’ Tesla Cybertruck gelekt
-
Er ontbreekt iets heel belangrijks bij deze Mini Cooper John Cooper Works
-
Duik in de prijslijst: dit heeft de BYD Seal te bieden