De laatste ronde Lamborghini Aventador, LP780-4 ULTIMAE

Lamborghini stelt woensdag de allerlaatste editie van de Aventador voor, de LP780-4 ULTIMAE. Hij treedt in de voetsporen van de LP700-4 en S en vormt de laatste opfrisbeurt van Lamborghini’s topmodel.

De Aventador LP780-4 Ultimae kan gezien worden als een kruising tussen de Aventador S en de Aventador SVJ. De sportcoupé, die later uiteraard ook als Roadster verschijnt, neemt van beide sportwagens elementen en techniek over. De aandrijflijn krijgt de LP780-4 Ultimae van zijn voorgangers. Van hybridetechniek is nog geen sprake. Het vermogen van de 6,5 liter V12-motor neemt echter toe tot meer dan de 770 pk van de SVJ. De aanduiding 780 in de naamgeving verklapt het motorvermogen van de twaalcilindermotor. De definitieve details maakt Lamborghini zelf pas woensdag bekend.

Lamborghini viert mijlpaal voor verre van exclusieve Aventador

Volgens de oorspronkelijke agenda van Lamborghini had er nu een compleet nieuw topmodel het levenslicht moeten zien, maar met het oog op de ontwikkeling van elektro-aandrijving heeft de sportwagenfabrikant besloten om de tien jaar oude supercar nog een maal een make-over te geven. Met die nieuwste editie moet de levenscyclus met nog eens enkele jaren worden verlengd.

Basis voor few-off

De LP780-4 Ultimae is de nieuwste loot aan de Aventador-stam, wat door de LP700-4 werd gestart en een vervolg kreeg in de vorm van de S. Op basis van de nieuweling zal Lamborghini ongetwijfeld verschillende limited editions en Special Editions introduceren. De Aventador vormt bovendien nog een keer de basis voor een few-off, waarmee Lamborghini de dit jaar 50-jaar geleden gepresenteerde Countach eert. Die V12-supercar wordt echter pas in augustus gepresenteerd en de 112 exemplaren verschijnen vanaf 2022 op de weg. Lamborghini selecteert momenteel zijn gefortuneerde kopers, zodat alle klanten de supercar nog voor de publieke onthulling tijdens de Monterey Car Week hebben gezien.

Reageer op artikel:
De laatste ronde Lamborghini Aventador, LP780-4 ULTIMAE
Sluiten