Autovisie
Autovisie Nieuws 26 okt 2022
Leestijd: 4 minuten

Duik in de prijslijst: hoe duur is onze gedroomde Toyota Corolla Cross?

De Toyota-familie is nu uitgebreid met de Corolla Cross. Wat heeft hij te bieden en hoe past hij in het Toyota-aanbod? Dat zoeken we uit met een duik in de prijslijst.

Wie op zoek is naar een SUV van Toyota, heeft nu nog meer keuze. De Toyota Corolla Cross heeft eindelijk de oversteek gemaakt naar Europa. ‘Eindelijk’, want wereldwijd werd het model al in 2020 geïntroduceerd. Voordat het model naar Europa kwam, heeft Toyota de auto op de nodige punten aangepakt, met een aantal verbeteringen tot gevolg. Vandaar dat de Europese introductie zo lang duurde.

De Toyota Corolla Cross neemt een positie in tussen de C-HR en de RAV4, maar zit vooral op het niveau van die eerste. Het nieuwe model is vooral een praktischer en meer ingetogen alternatief voor die C-HR. Nadat we eerder deze maand al met de auto konden rijden, maken we nu ook uitgebreid kennis met de prijslijst.

Prijzen Toyota Corolla Cross

De Toyota Corolla Cross kost in Nederland minimaal 37.995 euro. Ook daarmee zit hij tussen de C-HR (vanaf 31.995 euro) en de RAV4 (vanaf 39.995 euro) in. Er is keuze uit de reguliere uitrustingsniveaus Active en Dynamic, tijdelijk aangevuld met de First Edition en Launch Edition. De vanafprijzen bedragen respectievelijk 40.495 euro, 41.995 euro en 44.995 euro.

Aandrijving Toyota Corolla Cross

De motorkeuze is makkelijk: je krijgt (in Nederland) altijd de 2.0 High Power Hybrid met een vermogen van 145 kW (197 pk) en een koppel van 206 Nm. De sprint naar de 100 km/u duurt 7,6 seconden en het gemiddelde verbruik bedraagt afhankelijk van de uitvoering 3,9 tot 4,1 l/100 km (WLTP).

Uitrustingen Toyota Corolla Cross

Standaard beschikt de Toyota Corolla Cross onder meer over 17-inch lichtmetalen wielen, led-mist- en koplampen en led-achterlichten, stoffen bekleding, een met leder bekleed stuurwiel, een 12,3-inch digitaal instrumentendisplay, de nodige USB-aansluitingen en een 10,5-inch touchscreen voor de bediening van het infotainment met Apple Carplay, Android Auto, Bluetooth en navigatie. Ook standaard is het uitgebreide veiligheidspakket Toyota Safety Sense 3.

Voor de Active wordt dat aanbod uitgebreid met 18-inch lichtmetalen velgen, led-dagrijverlichting en iets andere voor- en achterlichtunits, getinte ramen achter, dakrails en keyless entry.

De First Edition vult dat verder aan met deels kunstlederen bekleding, een elektrisch bedienbare achterklep, stoelverwarming voorin, interieurluchtzuivering, een draadloze telefoonoplader en nog wat aanvullende assistentiessytemen. Tot slot maakt de Launch Edition het aanbod compleet met elektrisch verstelbare voorstoelen, stuurwielverwarming, een JBL-audiosysteem en een systeem om de auto semi-autonoom te laten inparkeren.

Exterieuraankleding Toyota Corolla Cross

Voor onze configuratie kiezen wij de Dynamic-uitvoering. Ongeacht de uitvoering wordt de Toyota Corolla Cross standaard geleverd in het wit. Voor 350 euro extra wordt hij donkergrijs. Een metallickleur kost 895 euro, met keuze uit een andere tint donkergrijs, lichtgrijs, zwart en donkerblauw. Op de hoogste trede staan de parelmoerlakken à 1.250 euro, met keuze uit wit en donkerrood. Wij gaan voor donkerblauw.

De voor deze uitvoering standaard 18-inch velgen zien er goed uit, maar we gaan toch voor een van de optionele wielen. Voor 1.647 euro krijg je toch weer 17-inch lichtmetaal, met een wat aerodynamischer ontwerp. Voor 1.701 zijn diezelfde velgen uitgevoerd in het zwart. 17-inch gepolijst lichtmetaal kost 1.825 en voor 1.839 euro is er keuze uit een ander type 18-inch lichtmetaal.

Er is ook nog een veel voordeliger optie: voor 781 meerprijs selecteer je heel gewone 17-inch stalen velgen. Wintersets daargelaten zien we dat niet vaak meer. Daarover gesproken: bijna alle velgen zijn vanaf 1.425 euro te bestellen met winterbanden. De stalen velgen zien er eigenlijk nog best stoer uit onder de Toyota Corolla Cross, maar wij gaan toch voor het gepolijste 17-inch lichtmetaal.

Interieuraankleding Toyota Corolla Cross

Aan bekleding valt er weinig te kiezen: andere opties dan het standaard antraciete stof zijn er niet.

Losse opties Toyota Corolla Cross

Wel kunnen we het interieur aankleden met aluminium instaplijsten, naar keuze met het opschrift ‘Corolla Cross’ of ‘Hybrid’. Ook is er een aluminium lijst voor de onderrand van de bagageruimte. De lijsten kosten 118 tot 166 euro per set. Luxe vloermatten kosten 90 of 109 euro, afhankelijk van de dikte van het velours. Andere opties voor de bagageruimte zijn zaken als scheidingsnetten, beschermmatten, opbergbakken, een koelbox en zelfs een hondenrek, voor prijzen van 69 tot 420 euro. Wij houden het bij de Corolla Cross-dorpellijsten van 166 euro.

Voor het exterieur zijn ook dorpellijsten beschikbaar, leverbaar in alle carrosseriekleuren. Ongeacht de carrosseriekleur van de auto, dus een blauwe Corolla Cross kan je gewoon voorzien van een rode, witte, grijze, etc. dorpellijst. Wij gaan gewoon voor hetzelfde blauw. Treeplanken à 1.145 euro laten we voor wat ze zijn, net als de chromen sierlijsten van 172 tot 392 euro per stuk.

Tot slot staan op de optielijst nog allerlei accessoires, van dakdragers (155 tot 435 euro) en dakkoffers (386 tot 631 euro) tot een fietsendrager (161 euro), beschermfolies voor de carrosserie (70 tot 371 euro), windschermen voor aan de zijruiten (184 tot 359 euro) en meer van dat soort praktische zaken. Wij vinken niets aan.

Toyota Corolla Cross zelf samenstellen

We eindige met een configuratie die 44.073 euro kost. De Toyota Corolla Cross zelf samenstellen? Dat kan heel eenvoudig in de configurator op www.toyota.nl. Daar vind je ook het volledige overzicht van prijzen en uitrustingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.