Autovisie
Autovisie Nieuws 2 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

De prijzen van de Toyota Corolla Cross

Pas komend najaar rollen de eerste exemplaren van de Corolla Cross de Nederlandse Toyota-showrooms binnen, de importeur zorgt er nu al voor dat ze linea recta er weer uit kunnen rijden. De prijzen van de SUV zijn bekend en dat betekent dat de bestelformulieren ingevuld kunnen worden.

De Toyota Corolla Cross werd eind vorig jaar al gepresenteerd. Tenminste, de uitvoering voor de Europese markt. Elders op deze planeet stelde Toyota de SUV nog eerder voor en is de levering al geruime tijd geleden van start gegaan. Voor Europa is de auto lichtjes aangepast. Zo moest het front wat stoerder. Vandaar dat de Europese markt een afwijkende versie krijgt. Daar blijft het niet bij. De Japanse autobouwer plant een nieuwe aandrijflijn in de SUV en op die verbeterde en sterkere hybridemotor wacht het Europese hoofdkantoor, want het blok is nog niet helemaal klaar. Het betreft een 2.0-viercilinder met elektromotor en een 197 pk hoog systeemvermogen. Die potentere aandrijflijn debuteert in de Corolla Cross. Nu spreekt Toyota op dit moment alleen over de 2.0-vierpitter, maar er is sprake van dat ook de geëlektrificeerde 1.8-viercilinder koers naar Nederland zet. Het merk laat zich daarover nog niet uit. Toyota Corolla Cross

Twee introductieversies

Bij de marktintroductie is in ieder geval keuze uit vier uitvoeringen en dat is inclusief de introductieversies First Edition en Launch Edition. Ongeacht de geopteerde aankleding beschikt de Corolla Cross over het Toyota Safety Sense 3 met zaken als Automatic High Beam, Emergency Driver Stop System, Intelligent Adaptive Cruise Control, vermoeidheidsherkenning, Pre Collision System voor detectie voor fietsers en voetgangers, Lane Trace Assist, LED-verlichting voor én achter, twee zone climate control, Toyota Smart Connect multimediasysteem met 10,5 inch touchscreen, Apple CarPlay en Android Auto en 17 inch lichtmetalen wielen.

Naast deze basisversie Active biedt Toyota een Dynamic aan, waar de tijdelijke First Edition en Launch Edition naast komen. De First Edition komt voor de dag met zaken als luxe stof en zwart kunstleder, stoelverwarming vóór, een elektrisch bedienbare achterklep, draadloze telefoonlader en intelligente parkeersensoren voor en achter. De Launch Edition heeft onder andere zwart geperforeerde vollederen bekleding, stuurwielverwarming, een 360 graden camera, een elektrische verstelbare bestuurdersstoel en een JBL Premium audiosysteem.

Garantie

De prijslijst voor de Corolla Cross start bij € 36.995,-. Dat is inclusief 10 jaar garantie. Voor de Dynamic vraagt het merk € 39.495,-. De op de Dynamic gebaseerd First Edition vergt een extra investering van 500 euro. De Launch Edition kost ten opzichte van de First Edition drie mille meer.

Op basis Corolla

De Corolla Cross komt dit najaar op de markt. De Japanners positioneren de auto onder de Corolla-naam, maar feitelijk zijn er geen zichtbare overeenkomsten tussen het reeds bestaande Corolla-drieluik en de SUV. Dat is op technisch vlak anders. Ook de Cross staat op het GA-C-platform, dat tevens wordt gedeeld met de C-HR. De Cross meet 4,46 meter van bumper tot bumper en reikt in de breedte en hoogte tot achtereenvolgens 1,825 en 1,620 meter. De afstand tussen de assen bedraagt 2,64 meter.

Waarom we nog maanden moeten wachten op de Toyota Corolla Cross

De Corolla Cross staat binnen het leveringsprogramma boven de C-HR, die iets korter is. De fabrikant komt echter binnen afzienbare tijd met een ingrijpende facelift voor de C-HR, waarbij met name de achterzijde wordt herzien. Een hoekige SUV als de Cross wordt dat echter niet. De C-HR krijgt mogelijk ook de 2.0-viercilinder hybride-aandrijflijn. Zeker is dat de SUV met een elektromotor komt. Voor de Corolla Cross is daar nog niets over gezegd.

Video Toyota Corolla Cross

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.