Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Video 3 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Alle details over de nieuwe (maar bekende) Toyota Corolla Cross

Toyota trok deze week het doek van de Corolla Cross, die vanaf eind 2022 naar Europa komt. Het lijkt voor ons op een nieuw model, maar dat is niet helemaal waar. In deze video legt Sjoerd van Bilsen je uit hoe dat zit.

Het Japanse Toyota levert momenteel al een SUV in het C-segment. Al kunnen we misschien beter spreken van een crossover, want die C-HR oogt nu niet echt als een terreinheld. Het is een redelijk onconventioneel gelijnd model. Misschien té onconventioneel en sportief voor een bepaalde kopersgroep. Voor wie die C-HR te uitbundig is maar tóch een hoge Toyota in het C-segment zoekt, is de nieuwe Corolla Cross.

Ruimer

Dat is een auto met een veel traditioneler ontwerp. Traditioneler zelfs dan de reguliere Corolla, want ook dat is een vlot gelijnde auto. Deze Cross heeft een rustigere lijnvoering, maar is daardoor wel erg praktisch. Hij is langer, breder én hoger dan die genoemde C-HR. Over binnenmaten houdt Toyota de kaken nog stijf op elkaar, maar dat-ie ruimer is dan z’n sportieve familielid, is zeker.

Ja hoor, dit is de volgende SUV: Toyota Corolla Cross

De Corolla Cross komt naar Europa, maar enkel als hybride. Toyota trapt af met de sterkste hybride aandrijflijn die het tot nu toe heeft geïntroduceerd. Het gaat om een 2,0-liter viercilinder, die hulp krijgt van een elektromotor en zodoende 197 pk produceert. De 0-100 km/h-sprint is in iets meer dan 8 seconden geklaard. Verdere prestatie- en verbruikscijfers deelt Toyota nog niet. Later verschijnt overigens nog een minder krachtige hybride-versie. Het gaat om de reeds bekende 1.8 Hybrid-aandrijflijn, die we al kennen uit huidige Toyota’s.

Facelift voor Toyota C-HR

Wat er verder precies met de Corolla Cross gaat gebeuren, is nog niet bekend. Prijzen en verdere specificaties zijn nog onbekend, maar dat is niet zo gek. Zoals gezegd brengt Toyota de auto pas eind 2022 naar ons continent. Het is simpelweg vroeg met de aankondiging van het model. Overigens kun je volgend jaar ook een facelift van de C-HR verwachten. Juist, de autobouwer blijft de twee types naast elkaar leveren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.