Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 3 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Nog een keer vol gas! Manhart maakt laatste Mercedes C63 V8 nog sneller

Afgelopen maart presenteerde Mercedes-AMG de nieuwe C63. Het model neemt afscheid van de 4,0-liter V8 en krijgt de helft van het slagvolume en de helft van het aantal cilinders. Door Manhart gaat de V8 echter niet zonder klapper de deur uit.

De tuner neemt in dit geval de stationwagon goed onder handen en past zowel het exterieur als de motor aan. Het feest begint bij een andere turbokit, een nieuwe brandstofpomp, andere intercooler en carbon fibre luchtinlaat.

200 pk extra

Na de ontsteking in de cilinderkamers worden de restgassen via een aangepast uitlaatsysteem afgevoerd. Alle upgrades zorgen er, onder het gezag van een nieuwe ECU-systeem, voor dat de Mercedes-AMG C63 S geen 510 pk en 650 Nm levert, maar goed is voor een enorme 712 pk en 920 Nm koppel.

Manhart, Mercedes-AMG C63 S
(Afbeelding: Manhart)

Opmerkelijk: Manhart geeft aan dat het uitlaatsysteem volgens de Duitse APK (de TüV-keuring) niet goedgekeurd is.

Door de upgrade legt de Manhart C63 S de tussensprint van 100 naar 200 kilometer per uur in 5,5 seconden af. Hoe snel hij de nul-naar-honderd-sprint aflegt, laat de tuner niet weten. Naast het vermogen wordt ook het onderstel aangepakt. De H&R schroefset maakt de auto lager en moet zorgen voor een betere wegligging.

Ook de Mercedes-AMG C63 S krijgt gouden Manhart-design

Manhart zou Manhart niet zijn als ze enkel de V8 en de demping aan zouden pakken. De Duitsers staan er immers om bekend zwarte auto’s met gouden accenten af te leveren.

Ook de Mercedes C63 S komt niet onder de stickers uit. De bekende streep over de motorkap, de zonnestrip die trots ‘Manhart’ schreeuwt en alle kleine gouden randjes op de diffuser, wielen en voorbumper laten iedereen weten dat jij een bijzondere auto rijdt.

Meer vermogen zonder gouden accenten

De volledige prijs is, zoals altijd bij de tuner, enkel op aanvraag te verkrijgen. Wel zijn de losse tuningonderdelen in de shop te bestellen. De performance kit, die moet zorgen voor 712 pk en 900 Nm, kost 18 mille. Voor dit geld krijg je alle performance-onderdelen en verlangingsveren, maar niet de gouden opsmuk.

Manhart maakt BMW deze 8-Serie krachtiger dan M8 Competition

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.