Milo Casteleijn
Milo Casteleijn Occasions 2 mei 2022

Occasions: drie stijlvolle sedans voor maximaal € 17.500 getipt

Het aanbod aan occasions is enorm. Bij een dealer, via Gaspedaal.nl, een gespecialiseerde site en op Facebook, overal kun je tweedehands auto’s vinden. Welke stijlvolle sedan koop je voor maximaal 17.500 euro? Autovisie selecteert samen met de ANWB wekelijks de beste occasions.

De grote middenklasse sterft geleidelijk uit. Zo’n ruime en comfortabele sedan is als occasion echter onverminderd aantrekkelijk. Denk eens aan een van deze drie ex-leaseauto’s!

Occasions: onze tips voor cstijlvolle sedans

Ford Mondeo (2015 – 2019)

Het veercomfort van de Mondeo is mooi uitgewogen: stevig, maar comfortabel. Je zit bovendien op voortreffelijke stoelen. De zakenauto stuurt en schakelt fijn en blijft op kruissnelheid mooi stil. De interieurruimte is royaal, zowel voor de passagiers achterin als hun bagage. De kofferbak is minimaal 550 liter groot. Met een 2.0-liter benzinemotor haal je 1 op 12. Bij de merkdealer in Gorredijk staat een zwarte 2.0i ’Titanium’ automaat (2015, 150.000 km) voor € 17.500.

Oordeel van de Wegenwacht

Van deze generatie Mondeo zijn bij de Wegenwacht slechts een paar kleine problemen bekend. Als een stekker bij de automaathendel beschadigd raakt, loopt de accu leeg en wil de Ford niet meer starten. Dat lost de Wegenwacht op. Bijzonder is ook dat de alarmlichten gaan werken als de Mondeo in een slip raakt. Een veiligheidsvoorziening, maar zie de lampjes maar uit te krijgen!

Ford Mondeo (2015 - 2019)

Renault Talisman (2016 – 2022)

De Talisman oogt wat traditioneel, maar het interieur is juist zeer modern. Het dashboard bevat een gigantisch aanraakscherm waarop je van alles kunt configureren. De Talisman is minstens zo comfortabel als de andere zakenauto’s op deze pagina, maar de interieurruimte blijft wat achter. De kofferbak is met 608 liter juist het grootst. In de sterkste benzineversie rijd je 1 op 12. Een mooie aanbieding is de zwarte 150 TCe ’Intens’ (2016, 113.000 km), voor € 17.445 bij de Renault-dealer in Weert.

Oordeel van de Wegenwacht

Met de Talisman heeft Renault een bijzonder goed product op de markt gebracht. Van het model is bij de Wegenwacht vooralsnog geen enkel vaker optredend euvel bekend.

Renault Talisman (2016 - 2022)

Volkswagen Passat (2014 – heden)

Wie zijn auto dagelijks intensief gebruikt, waardeert het comfort van deze Volkswagen. Dat begint al met de overvloedige interieurruimte. De 1.4 TSI-motor lijkt bescheiden, maar staat met 150 pk zijn mannetje. Een verbruik van 1 op 14 is haalbaar. De DSG-automaat strekt tot aanbeveling. Een voorbeeld is de zwarte 1.4 TSi ’Comfortline’ (2017, 119.000 km) waarmee een autobedrijf in Damwoude voor € 17.450 adverteert.

Oordeel van de Wegenwacht

De TSI- en TFSI-motoren van deze generatie Passat hebben de neiging meer olie te verbruiken dan andere auto’s. Regelmatig peilen en bijvullen voorkomt grote motorschade. Een raar euveltje betreft de tankklep die niet meer open wil. De Wegenwacht kent een noodgreep, maar het klepje openkrijgen zonder het te beschadigen, zit er niet in.

Volkswagen Passat (2014 - heden)

Onze keuze

De keuze voor zo’n grote middenklasser is zeer te verdedigen. Van dit drietal beschouwen wij de Ford Mondeo als de beste keuze.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Occasions: drie stijlvolle sedans voor maximaal € 17.500 getipt
Sluiten