Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 24 mrt 2021

Eerste rijders DS 4 worden beloond met de meeste pk’s

Zij die als eersten besluiten een DS 4 aan te schaffen, worden door de Franse fabrikant beloond met de meeste pk’s en opties. Het gaat om de La Première-uitvoering.

Alhoewel, beloond… DS doet hetzelfde als wat bijna iedere fabrikant doet met een nieuw model: bij aanvang een heel rijk uitgeruste introductieversie aanbieden. Voor de DS 4 is dat de La Première, die enkel als PHEV verschijnt. Da’s een bekende aandrijflijn die we kennen uit andere producten van PSA/Stellantis en deze levert een systeemvermogen van 225 pk. De elektrische actieradius bedraagt meer dan 40 kilometer. Dat is daardoor ook gelijk de DS4 met de meeste pk’s. Later is hij verkrijgbaar met andere motoren.

Glanzend dak

Niets nieuws dus, maar dat is de introductieversie van de DS 4 wel. De La Première is leverbaar in twee kleuren, Gloss Grey of Crystal Pearl. Het dak contrasteert, want is in alle gevallen uitgevoerd in glosserend zwart. Dat geldt ook voor de grille met verchroomde diamantvormen op de neus en de spiegelkappen. Op de motorkap prijkt een ‘1’-badge, om iedereen te laten zien dat jij een van de eersten met een DS 4 was.

‘We hebben de DS 4 nu beter gedefinieerd’

Op de flanken en achterzijde nog meer zwarte details, bij de raamomlijsting en tussen de achterlichtunits. Het zwart keert ook terug op de 19-inch lichtmetalen wielen.

Massagefunctie

Zoals het DS betaamt is ook het interieur van hoogwaardig niveau. Zo zijn veel oppervlakken – net als de stoelen – afgewerkt in nappaleer met de kleur Criollo Brown. Nog meer comfort in de stoelen, want die bevatten een verwarm-, en koel- én massagefunctie. Ook het stuurwiel is afgewerkt in leer. Het essenhout aan de randen van het dashboard en op de achterdeuren maken het exclusieve plaatje compleet.

Qua technologie biedt deze La Première uiteraard ook alles wat de DS 4 te bieden heeft. Dat begint bij het grote head-up display en het DS Iris System, de nieuwste generatie interface die ook middels gebaren en spraak is te bedienen. Matrix-koplampen, rij-assistenten, veiligheidssystemen en een 360-graden camerasysteem maken de topuitvoering af. Bijna dan.

DS 4 krijgt unieke technologie

Nog meer opties

Want er is nog zeker wat te kiezen voor klanten van de DS 4 La Première. Wie namelijk een panoramadak, 20-inch wielen, FOCAL-geluidsysteem en het DS Night Vision-systeem wil, kan die zaken nog aankruisen op het orderformulier. Maar daar dient natuurlijk ook extra voor betaald te worden. Hoeveel dat is, blijft nog even onduidelijk. DS geeft die informatie vrij naar aanloop van de marktintroductie van het model. De DS 4 staat vanaf het vierde kwartaal in de DS Stores.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.