Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 6 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze unieke Maybach is ontworpen door Virgil Abloh

Mercedes-Maybach heeft in samenwerking met de inmiddels overleden designer, Virgil Abloh, een exclusieve S-Klasse ontworpen. Abloh overleed in november 2021, maar de auto kon voor die tijd afgemaakt worden.

Mercedes-Maybach komt met twee Limited Editions voor 100e verjaardag

Exclusief model

Iedere S-Klasse heeft een bepaalde allure, maar weinig zijn zo exclusief als dit model. Er worden slechts 150 exemplaren gebouwd. De introductie van het model valt samen met de onthulling van een kledinglijn die Abloh ook in samenwerking met Mercedes-Maybach heeft ontworpen. De wereldberoemde designer werkte samen met de bekende ontwerper van de Mercedes-Benz Groep, Gorden Wagener.

Het voertuig heeft een two tone ontwerp. Het exterieur is aan de bovenzijde zwart. De bodem en de flanken van het voertuig zijn zandkleurig, net als de wielen. Deze kleuren domineren ook het luxueuze interieur. Op verschillende plekken is het Mercedes-Maybach logo verwerkt, zoals we mogen verwachten. Ook de naam van Abloh duikt op meerdere plaatsen op. Daarnaast is het infotainmentscherm onderhanden genomen om de S-Klasse van nog meer luxe te voorzien. Zo worden er in de MBUX-software verschillende visuele elementen toegevoegd, zoals een nieuw thema met nieuwe kleuren en mode-accessoires die de profielfoto’s in het systeem verrijken. Kortom, deze auto is een echt fashion statement en past dus helemaal bij de helaas overleden Abloh.

Bij de aankoop van deze bolide krijg je een aantal extra’s. Om te beginnen krijgt de kersverse eigenaar een speciaal, in leer bedekt doosje waarin onder meer een replica van de auto zit. Ook geeft Mercedes-Maybach er een gratis beschermhoes bij. Natuurlijk zijn daar de logo’s van Abloh en Maybach op bedrukt. Zo kan iedereen die langsloopt zien om welke auto het gaat.

Derde keer, laatste keer

Dit was alweer de derde keer dat Abloh samenwerkte met Mercedes-Benz en zijn tweede keer met Mercedes-Maybach. In september 2020 bundelden de designer en de fabrikant hun krachten om een G-Klasse om te bouwen naar een rasechte raceauto. Deze samenwerking luidde ‘Project Geländewagen’. De originele G-Klasse werd volledig gestript van alles wat ook maar een beetje luxueus aanvoelt. Compleet het tegenovergestelde van het project met de S-Klasse, dus. Zowel het interieur en het exterieur van de auto moest ruw aanvoelen. Vandaar dat het qua verf klaarblijkelijk niet verder is gekomen dan een grondlaag.

Begin december 2021, vlak na het overlijden van Abloh, onthulde Mercedes-Benz ‘Project Maybach’. Een unieke offroad-Maybach, die bovendien elektrisch is. De zes meter lange kolos heeft vrijwel niets wat een ‘normale’ Maybach ook heeft. Ieder detail is uniek. Van de logo’s in de achterlichten tot de doorzichtige motorkap die ervoor zorgt dat de zonnepanelen de elektrische aandrijflijn van stroom kunnen voorzien. Het interieur is een kunstwerk op zich, met unieke vormen en materialen. Wanneer je het portier opentrekt wordt er in de dorpel zelfs een ingebouwde bijl onthult, om  het offroad karakter van de auto extra te benadrukken.

Bizarre Brabus 800 XLP, nu ook in het wit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.