Autovisie
Autovisie Nieuws 25 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Eerste glimp Mercedes-Maybach SL Concept

Mercedes-Maybach zal spoedig al een studiemodel van zijn SL laten zien. Dat verklapt Mercedes’ designbaas Gorden Wagener op zijn Instagram-account. De ontwerpchef van het Duitse concern plaatst tevens een teaserfoto van het luxueuze cabrioletmodel.

Op de foto is te zien dat de Mercedes-Maybach SL als conceptmodel een motorkap krijgt met daarop kleine MM-merkwapens. Misschien nog wel opvallender is dat de auto een ster óp de motorkap krijgt. Binnen de Mercedes-familie heeft de SL juist een ster ín de grille. Een ster op de motorkap hoort niet binnen de strategie van de sportwagens binnen Mercedes-Benz. Voor de Maybach-variant is de grille van de open 2+2 sowieso aangepast. Maybach hanteert alleen een rooster met verticale spijlen met centraal bovenaan de Maybach-vermelding. De ster staat los van de grille, zoals het Duitse label ook op de GLS en S-Klasse toepast.

Aandrijflijn onbekend

Met het model biedt Mercedes-Maybach een alternatief voor de Bentley Continental GT en de BMW M8. Het is nog niet bekend over welke aandrijflijn de open telg gaat beschikken. Onder Mercedes-Benz-vlag wordt de Super Leight vooralsnog alleen met een V8 of viercilinder aangeboden. Voor de SL van ‘Benz’ staat een V12 niet gepland. Of dat immense blok voor de Maybach-versie wordt gereserveerd, zullen we spoedig horen. Volgens Wagener is de presentatie van de nieuweling aanstaande.

Mercedes-Maybach SL

Cabriolet-geschiedenis Mercedes-Maybach

Het is voor Mercedes-Maybach de allereerste keer dat het een model baseert op de SL, maar het is niet het eerste cabriolet-type sinds de lancering van Mercedes’ sublabel in 2014. Op basis van de S-Klasse Cabriolet bracht Mercedes-Maybach een gelimiteerde uitgave. Slechts 300 stuks werden er door Brabus vervaardigd. De Mercedes-Maybach S650 Cabriolet is een volledig open model. Dat geldt niet voor de Mercedes-Maybach G650 Landaulet. Voor die opgehoogde en verlengde terreinbeul koos de fabrikant voor, zoals de naam al aangeeft, een Landaulet-dakconstructie. Dat betekent dat het dak boven de voorste zitrij gesloten is en de achterste inzittenden onder of een softtop of een strakblauwe hemel zitten. De kap laat zich handmatig ontgrendelen, waarna het volledig elektrisch bedienbaar is. Van de uitvoering vervaardigde Mercedes-Maybach slechts 99 exemplaren. Of de Mercedes-Maybach SL een Limited Edition wordt, is niet bekend.

EQS volgt in 2023

Mercedes-Maybach heeft al aangegeven dat het zijn modellengamma verder uitbreidt. Naast de bestaande GLS en S-Klasse verschijnt dus de SL. Daarnaast komt er een elektrisch aangedreven EQS, die anders dan de Benz-variant een SUV (EQS SUV bij Mercedes genaamd) is. De EQS komt in 2023. De levering van de SL start eerder.

Video Mercedes-Maybach G 650 Landaulet

Video Mercedes-Maybach S650 Cabrio

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.