Autovisie
Autovisie Nieuws 5 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Is de Mercedes-Maybach GLS over de top? Sjoerds Weetjes 228

Maybach was eens het lachertje in het luxury segment, maar moederbedrijf Mercedes heeft zich perfect weten te herpakken. Na de S-Klasse krijgt het luxelabel Mercedes-Maybach er nu een tweede model bij, de GLS. In deze aflevering van Sjoerds Weetjes laat Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je het luxe-kasteel-op-wielen voor het eerst zien.

Alweer anderhalf jaar geleden zagen we op de oprit van een hermetisch afgesloten villa aan de Franse Côte d’Azur de toen nog geheime Maybach GLS. De luxe SUV werd twee maanden later op een Chinese autotentoonstelling gepresenteerd. Maar vervolgens werd het akelig stil rond de SUV Limousine. Tot begin maart. Het eerste exemplaar heeft zijn 23 inch wielen op Nederlands grondgebied gezet. Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen stelt de bijzondere Mercedes-Maybach GLS aan je voor.

Kolossale SUV

Want de GLS is niet zomaar een GLS van Mercedes-Benz met wat chroomafwerking. De heren designers en binnenhuisarchitecten van het Duitse merk hebben de GLS opnieuw aangekleed. En hoe? Dit is hoe je verwacht dat er een limousine uit ziet en zeker geen grote, kolossale SUV. Maar er is vraag naar, want anders zou Mercedes er niet mee komen. Dat er vraag naar is blijkt wel uit het gegeven dat er in het Luxury-segment meerdere spelers actief zijn, zoals Bentley met zijn Bentayga en Land Rover met de Range Rover Autobiography. De luxueuze SUV’s gaan de allerhoogste autoklasse overheersen, zo is de verwachting.

Toekomst Maybach

In deze aflevering vertelt Sjoerd je het verhaal achter het in 2014 nieuw leven ingeblazen Maybach. Hij legt uit wat de plannen zijn, waarom de GLS er komt, wat uniek is aan de opgedirkte GLS en waar het MM-logo voor stond en voor staat.

Ontwerpmisser

De videorubriek Sjoerds Weetjes is wekelijks format van Autovisie. Elke week neemt Sjoerd van Bilsen je mee in de wereld van de automobielen. De ene week onthult hij het verhaal achter een specifiek model of legt hij zijn vergrootglas op een ontwerpmisser, de andere week stelt hij een nieuw model voor of verklaart hij het concept van een bepaald model. Sjoerd gaat verder dan folder- en persmappenteksten. Hij spreekt met ontwerpers, CEO’s en techneuten over hun producten om tot deze unieke content te komen.

Inside story

In eerdere afleveringen onthulde Sjoerd als eerste wereldwijd de Bugatti Divo en de verborgen conceptcars Atlantic, vertelde hij het ontwikkelingsverhaal van een studiemodel, liet hij exclusief zien hoe nieuwe modellen worden gecamoufleerd en toonde hij aan hoe Herbie zelfstandig kon rijden. Volgende week weer een nieuwe inside story.

Sjoerds Weetjes Maybach

Sjoerds Weetjes #74: Mercedes-Maybach G 650 Landaulet

Sjoerds Weetjes #84: Dit is de duurste limousine van Mercedes-Benz

Sjoerds Weetjes #104: Cadeautjes bij een Mercedes-Maybach S 650 Cabrio

SW Mercedes Maybach GLS leeg

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.