Autovisie
Autovisie Nieuws 8 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Zo herken je de nieuwste Mercedes-Maybach S-Klasse | Sjoerds Weetjes 288

Is het de grille, het logo of de naam van Mercedes-Maybach, dat bezitters van een Mercedes S-Klasse inspireert om hun sedan om te bouwen tot een look-a-like van die luxueuze limousine? Hoeveel moeite die ‘copycats’ ook doen, een Maybach herken je altijd in een oogopslag. In deze aflevering van Sjoerds Weetjes legt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je uit wat de verschillen zijn tussen de S-Klasse van Mercedes-Benz en die van Mercedes-Maybach.

Verschillende Mercedes-labels

Even iets verduidelijken, want Mercedes-Benz staat zowel voor een modellengamma als voor een merk. Binnen het modellengamma vallen types als de A-, B-, C- en G-Klasse. Onder het merk hangt de fabrikant ook sublabels en dat zijn er vier. Naast Mercedes-Benz heb je EQ, Mercedes-Maybach, Mercedes-AMG en G. Laatstgenoemde is de bekende terreinwagen, die de autobouwer dus een eigen rol binnen het programma toebedeeld. De term EQ staat voor de elektrische modellen, al dan niet voorzien van een eigen, specifiek op elektro-aandrijving gericht platform.

Onder Mercedes-AMG vallen alle sportieve modellen, plus de motorsportactiviteiten. Tot slot is er Mercedes-Maybach. Dat label met de dubbele M, wat ooit stond voor Maybach Motorenbau en begin deze eeuw kort voor Maybach Manufaktur, vormt de luxueuze tak van het merk. Onder Maybach brengt het Duitse concern modellen in de klasse van onder andere Bentley en Land Rover (Range Rover).

SW Maybach GLS leeg

Sjoerds Weetjes 288

Tot het leveringsprogramma van Mercedes-Benz behoort al decennialang de S-Klasse, een naam die pas vijftig jaar wordt gevoerd. Van die limousine levert Maybach ook een variant. Die onderscheidt zich op meerdere vlakken. Hoe dat met de exterieure aankleding zit, legt Sjoerd je uit in aflevering 288 van de videoreeks Sjoerds Weetjes. Bij de S-Klasse zijn de verschillen groter dan bij de GLS en de nog te presenteren EQS SUV.

First Class-interieur Mercedes-Maybach S680 – Sjoerds Weetjes 267

Is de Mercedes-Maybach GLS over de top? Sjoerds Weetjes 228

Sjoerds Weetjes #104: Cadeautjes bij een Mercedes-Maybach S 650 Cabrio

Sjoerds Weetjes #74: Mercedes-Maybach G 650 Landaulet

Sjoerds Weetjes #84: Dit is de duurste limousine van Mercedes-Benz

Mercedes-Maybach GLS

Wil je meer weten over de Mercedes-Maybach GLS, kijk dan ook de aflevering over de luxueuze SUV op Autovisie.nl. Sjoerd laat je de vierpersoons mastodont uitvoerig zien en vertelt je hoe eenvoudig het is om de prijs van de SUV met een ton te laten toenemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.