Autovisie
Autovisie Nieuws 21 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Mercedes-Maybach komt met nieuw model waarin je gezien wilt worden

Bij Mercedes-Maybach hebben ze de smaak te pakken, nu de huidige strategie een commerciële succesformule blijkt te zijn. En dus draaien de boekhouders voor ‘MM’ de geldkraan open. Onder Mercedes’ sublabel komen meer modellen uit.

Sjoerds Weetjes #104: Cadeautjes bij een Mercedes-Maybach S 650 Cabrio

First Class-interieur Mercedes-Maybach S680 – Sjoerds Weetjes 267

Sjoerds Weetjes #84: Dit is de duurste limousine van Mercedes-Benz

Zo herken je de nieuwste Mercedes-Maybach S-Klasse | Sjoerds Weetjes 288

Is de Mercedes-Maybach GLS over de top? Sjoerds Weetjes 228

Sjoerds Weetjes #74: Mercedes-Maybach G 650 Landaulet

Tsja, de hernieuwde lancering van Maybach aan het begin van deze eeuw was een fiasco. Weliswaar wist Maybach auto’s te verkopen, maar het waren er een fractie van de beoogde verkoopvolumes. En dus wist het merk zijn investeringsmunten maar moeizaam terug te verdienen en moest het uiteindelijk zijn meerdere kennen in Rolls-Royce en Bentley. Maar nadat de fabrikant de stekker eruit had getrokken, verdween Maybach binnen de Mercedes-gelederen niet van de radar. En zo keerde Maybach als Mercedes-sublabel terug. En dat succes opent nu de deur tot grotere investeringen en meer modellen.

Mercedes-Maybach EQS
Mercedes-Maybach EQS

Elektro-auto

De voorzichtige terugkeer resulteerde in twee limousines op basis van de S-Klasse. Vervolgens verscheen er gelimiteerde S-Klasse Cabriolet en een eveneens gelimiteerde G650. Nu de fabrikant na de herstart aan de tweede generatie modellen bezig is, ligt de focus op de GLS en de S-Klasse, waarbij laatstgenoemde zelfs een eigen koetswerk heeft. Daar blijft het niet bij, want ‘model 3’ staat klaar. Dat wordt een elektro-auto. Deze eerste elektrische Mercedes-Maybach is geen geheim. De fabrikant zelf heeft de komst van het elektromodel wereldkundig gemaakt. Een studiemodel debuteerde afgelopen september op de IAA-autoshow in München. Het is de bedoeling dat de productieversie komend jaar op de markt komt. Met het model borduurt Maybach wederom voort op een Mercedes-model, in dit geval de EQS SUV. Bij Maybach gaat de auto ook EQS heten.

Nu op basis van SL

Maar er is meer. Een vierde model zit in de pijplijn. Mercedes-Maybach maakt bekend dat het met de Mercedes-Maybach SL komt. De uitvoering moet gezien worden als de vervanger van de S650 Cabriolet met MM-beeldmerken, zij het dat de open telg dus gebaseerd is op een andere productlijn. De S-Klasse Cabriolet bestaat niet meer. Wat Mercedes-Maybach precies met de SL doet, is niet bekend. De SL valt onder de vlag van Mercedes-AMG en staat louter met AMG-motoren op de prijslijst. Of de Maybach-versie zich louter beperkt tot een extra luxe aankleding of er ook daadwerkelijk een specifieke (V12?) motor krijgt, is niet bekend. Dat een Maybach aangedreven wordt door een krachtbron van het zusterlabel AMG, is na de V12-motor in de G 650 Landaulet niet gek.

De fabrikant laat zich nog niet uit over de marktintroductie van de Mercedes-Maybach SL.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.