Autovisie
Autovisie Video 25 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Waarom de designafdeling de Mercedes SL zó wilde | Sjoerds Weetjes 286

Tijdens een uitvoerig gesprek gaf Mercedes’ designbaas Gorden Wagener aan dat de volgende generatie SL na twee generaties met een inklapbare hardtop weer een softtop zou krijgen. Dat interview had plaats in 2014… Het duurde vervolgens acht jaar voordat de nieuwe generatie SL op de markt zou komen.

In deze aflevering van Sjoerds Weetjes zetten we de nieuwste editie van de Mercedes-AMG SL voor de camera. De fabrikant trok afgelopen oktober het doek van de roadster, maar had vervolgens nog enkele maanden nodig om de productie van de 2+2 softtop-cabrio op te starten. De eerste exemplaren verlaten inmiddels de fabriek in het Duitse Bremen en een van die auto’s is nu in de Benelux gearriveerd. Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen speurde die eerste auto op. Hoewel de SL kakelvers is, is er nu al een interessant verhaal over de open 2+2 te vertellen.

Schouwspel

In deze aflevering van Sjoerds Weetjes legt Sjoerd van Bilsen je uit hoe iconisch de ‘Super Leight’ na maar liefst 70 jaar is. Hij verklapt waarom er ditmaal voor een softtop is gekozen en laat zien hoe het stoffen dak zich beweegt. Daarnaast toont hij de SL tot in detail, zodat je na het zien van de video de belangrijkste details weet. Zo toont hij aan hoe je de softtop bediend, laat hij het schouwspel van open naar gesloten kap zien en waarschuwt hij de toekomstige kopers van de SL voor een gevaarlijk item.

Volg Autovisie

Binnenkort stappen we achter het stuurwiel van de sportwagen en krijg je van Autovisies testredactie te horen of de knappe koppen van AMG in hun doel zijn geslaagd. Abonneer je op Youtube.com/autovisie en zet de notificaties aan, zodat je automatisch een melding krijgt wanneer een nieuwe video online staat. Of volg Autovisie.nl op Twitter en Facebook of bezoek Autovisie.nl.

Afspeellijst Sjoerds Weetjes

Afspeellijst Peters Proefrit 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.