Autovisie
Autovisie Nieuws 21 mei 2022
Leestijd: 1 minuut

Pop-up museum 50 jaar BMW Motorsport

In het weekeinde dat BMW tijdens het Italiaanse Concorso d’Eleganza Villa d’Este de vijftigste verjaardag van BMW Motorsport viert, staat ook de showroom van een van de Nederlandse BMW-dealers in het teken van het jubileum. Autovisie neemt je mee langs de bijzondere straatauto’s die BMW Motorsport in een halve eeuw voortbracht.

Straatauto’s

BMW kent een rijke geschiedenis. Als onderneming alweer ruim 100 jaar geleden opgericht en in die tijd verschenen er legendarische modellen op de markt. Pas vijftig jaar geleden richtte de autobouwer zijn eigen Motorsport-afdeling op, ondanks dat de fabrikant al verschillende racewagens en -deelnames achter zijn naam had staan. Onder supervisie van de autosporttak verschenen niet alleen circuitauto’s, de divisie lanceerde ook straatversies. Tot de bijzondere types van BMW Motorsport behoren de 3.0 CSL, de M1, de M5 en de M3 GT.

Terug in de tijd, fraaie collectie BMW-modellen

Reis door de BMW-historie, M1, 507 en nog dik 30 auto’s

M-modellen en speciale BMW’s

Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van BMW Motorsport brengt de Brabantse dealergroep Renova enkele van de speciale M-types bij elkaar, aangevuld met eveneens opvallende creaties uit de BMW-historie. De collectie, tentoongesteld in de dit weekeinde officieel te openen Tilburgse showroom, staan sportieve BMW’s uit de eigen collectie, alsmede exemplaren uit andere verzamelingen. Welke modellen er staan, laat Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je zien. Hij loopt door de showroom en vertelt je ondertussen kort over de snelle BMW-types. De collectie is vrij toegankelijk op 21 en 22 mei 2022 in Tilburg.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.