Autovisie
Autovisie Video 26 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

First Class-interieur Mercedes-Maybach S680 – Sjoerds Weetjes 267

De reanimatie van Maybach aan het begin van deze eeuw bracht niet wat Mercedes-Benz ervan had verwacht. De keuze om Maybach als sublabel binnen het Mercedes-programma voor luxueuze topmodellen te gebruiken daarentegen, is een gouden greep. De fabrikant geeft er weer een vervolg aan. Dit is de fonkelnieuwe Mercedes-Maybach S680 4Matic. Het is een hele mond vol, maar het is dan ook niet zomaar een modelletje.

Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen stelt de luxueuze limousine aan je voor. Hij toont je de verschillen tussen de reguliere S-Klasses en de uitvoering die als Maybach door het leven gaat. Hij opent de korte achterdeuren en neemt je mee in het luxe interieur van het topmodel. De in beeld gebrachte S-Klasse Maybach is nota bene het topmodel. De aanduiding 680 geeft al aan dat het om de grootste motorversie gaat. Waar de 580 over een V8 met elektro-ondersteuning beschikt, heeft de 680 een V12-motor onder de kap. Het is Mercedes’ enige model met een V12-krachtbron. De hier getoonde limousine is reeds verkocht. Het is een van de allereerste exemplaren die de fabriek in Sindelfingen heeft verlaten. Het is tevens een van twee, drie stuks die in Europa staat. Een bijzondere auto dus.

asv Veghel asv Eindhoven mercedes-maybach

Herpositionering

Sjoerd toont je alle details van de Mercedes-Maybach S680 4Matic. Hij gaat ook heel kort terug naar 2003, toen Maybach voor het eerst nieuw leven in werd geblazen. Sjoerd staat niet te lang stil bij dat stukje geschiedenis, evenmin bij de herpositionering en toekomst van Maybach. Dat deed hij al eerder en wel in deze video. Aan de hand van de Mercedes-Maybach GLS600 4Matic praatte hij je al eerder bij over de plannen rondom het sublabel Maybach.

Rijtest: Mercedes-Maybach GLS600 4Matic vs. Rolls-Royce Cullinan

Vragen en antwoorden

De focus in deze video ligt volledig op de S680 4Matic. Hoe lang is de limousine? Hoeveel airbags kun je in de auto krijgen? Waarom werkt het audiosysteem ook als de installatie uit staat? Waarom krijg je geen natte arm als je op een regenachtige dag het achterportier sluit? Wat kost het interieur van de getoonde S-Klasse Maybach? Het zijn enkele vragen waarop je van Sjoerd antwoorden krijgt.

Elke vrijdag op Autovisie.nl

De video’s Sjoerds Weetjes verschijnen elke vrijdag rond 16.30 uur op Autovisie.nl en op Youtube.com/autovisie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.