Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 5 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Porsche Taycan helpt kunstenaars die door coronacrisis zijn getroffen

Vrijwel elke sector wordt momenteel keihard getroffen door de coronacrisis, waaronder die van kunst en cultuur. Een specifieke Porsche Taycan gaat de mensen in die branche nu financieel steuenen.

De Duitse autobouwer heeft namelijk een Taycan 4S naar de Amerikaanse artiest Richard Phillips gestuurd, die daarna helemaal los mocht gaan op de elektrosedan. Phillips creerde deze Taycan Artcar, zoals-ie nu heet, eind vorig jaar in een pop-uprestaurant in het Zwitserse Zürich. RM Sotheby’s, het bekende veilinghuis, gaat de kunstzinnige auto tussen 6 en 13 april afhameren. De volledige opbrengst gaat naar Suisseculture Sociale, dat kunstenaars in Zwitserland steunt die zijn getroffen door de coronapandemie.

Taycan in restaurant

Overigens is dat niet de enige groep die Porsche steunt. Het stelde de elektrosedan immers ook tentoon in dat restaurant in Zürich, genaamd Leuehof. Op die manier probeerde Porsche klanten te trekken naar het restaurant, om de eigenaren van Leuehof te steunen. Nu ook de eetlocatie is gesloten wegens de geldende coronamaatregelen in Zwistersland, reist de kunstzinnige Taycan langs verschillende Porsche Centrums in Zwitsterland.

Het kunstwerk op de Taycan is niet zomaar een uiting van Phillips. Hij schilderde in 2010 de Queen of the Night, waarvoor het werk van de Zwitserse kunstenaar Adolf Dietrich ter inpsiratie diende. Precies dat schilderij heeft-ie nu gekopieerd op de elektrosedan. Niet met een kwast en verf overigens, maar deze 4S bevat een wrap met daarop het kunstwerk. Wie de auto koopt kan ‘m dus met een krabbertje weer fabrieksnieuw maken. Maarja, dan kun je beter een gewone Taycan 4S kopen, want die kost je waarschijnlijk veel minder geld. Dan heb je ook een nieuwere auto, want dit kunstobject heeft er al iets meer dan 150 kilometer op zitten. Het is maar dat je het weet. Het is nog niet bekend hoeveel geld de Taycan verwacht op te brengen.

Audi E-tron GT vs. Porsche Taycan: dit zijn de verschillen

Toyota Yaris

Deze Taycan is niet de eerste auto die geld op moet brengen voor getroffenen door de coronacrisis. Eind vorig jaar werd er in het Verenigd Koninkrijk een GR Yaris met, jawel, een mondkapje geveild om het zorgpersoneel van dat land te steunen.

Britse Toyota GR Yaris is een eerbetoon aan het zorgpersoneel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.