Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 15 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Britse Toyota GR Yaris is een eerbetoon aan het zorgpersoneel

De Toyota GR Yaris is al de meest bijzondere auto van het moment, maar een specifiek Brits exemplaar is nog specialer. Dat driedeurs rally-model is namelijk een eerbetoon aan het zorgpersoneel in het land.

Toyota UK ging namelijk een samenwerking aan met de Wales Rally GB en zette de ‘Desing a Rally Car Livery’-competitie op voor jongeren. Het ontwerp van de 16-jarige Alice Goodliffe uit Cardiff werd als winaar uitgekozen. Haar ontwerp zal nu als wrap op een levensechte Toyota GR Yaris verschijnen.

Mondkapje

En dat is niet zomaar een ontwerp. Het is een waar eerbetoon aan het zorgpersoneel dat met de huidige coronacrisis om moet gaan. De Yaris van Alice Goodliffe draagt daarom ook een blauw PPE-mondkapje. Een grappig detail zijn de touwtjes van het kapje, die wachter de oren van de Yaris (lees: de buitenspiegels) zitten. De regenboog en gele narcissen (tevens de nationale bloem van Wales) zijn een symbolisch teken van lente en vreugde. Op weerszijden staan de gezichten van de zorgmedewerkers.

Dit is de inzending van Alice Goodliffe.

Goodliffe laat weten ‘in de wolken te zijn’ met haar winst. “Ik wilde dat mijn ontwerp al het harde werk van het zorgpersoneel tijdens deze pandemie zou weerspiegelen. Het is een blijk van waardering.” Als de richtlijnen het toelaten zal Elfyn Evans, rally-coureur bij het Welsch Toyota Gazoo Racing World Rally Team, de auto volgende week onthullen op een nader te bepalen locatie in Noord-Wales.

Review Toyota GR Yaris

Hoewel deze specifieke Toyota GR Yaris er fraai uitziet en natuurlijk een prachtig eerbetoon is aan het zorgpersoneel tijdens deze crisis, heeft het rally-bommetje de opsmuk zelf niet nodig. Onlangs reden we voor het eerst uitgebreid met de productieversie van de GR Yaris en ontdekten we of de spannendste Toyota sinds tijden alle verwachtingen écht waarmaakt. Autovisie-redacteur Peter Hilhorst reed op zowel de openbare weg als het circuit. In onderstaande video vertelt hij je welke versie van de homologatie-special je moet nemen!

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.