Autovisie
Autovisie Nieuws 25 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Duik in de prijslijst: de Bentley Flying Spur Hybrid

De Bentley Flying Spur is nu ook eindelijk te bestellen als Hybrid. Vandaag duiken we eens in configurator en prijslijst om te zien wat hij te bieden heeft.

Bentley maakt mooie luxe wagens, maar over het algemeen staan ze niet bekend om hun lage verbruik. Daar wil/moet het merk wat aan doen en dus onthulden de Britten vorig jaar de Bentley Flying Spur Hybrid. Sinds kort staat eindelijk de configurator online, tijd voor een nadere kennismaking.

Varianten

De Bentley Flying Spur is op dit moment leverbaar als ‘basismodel’, V8 en nu ook Hybrid. In dat laatste geval huist onder de motorkap een 2.9-liter V6 met plug-in hybridetechniek. Het systeemvermogen bedraagt 400 kW (544 pk), goed voor een 0-100-sprint in 4,3 seconden en een top van 285 km/u. Het verbruik bedraagt 3,3 l/100 km, met een CO2-emissie van 75 g/km. Voor een plug-in hybride kan het zuiniger, maar het scheelt alvast enorm met de volledig-brandstofversies.

Bentley Flying Spur Hybrid samenstellen

Na het selecteren van de motorvariant doet Bentley alvast een aantal configuratiesuggesties. Zie de foto’s hieronder. Op zich mooi, maar wij gaan onze eigen weg. Wel moet je een configuratie kiezen als basis om mee verder te gaan. Dan nemen we de blauwe als basis.

Aan de andere kant zijn die configuratiesuggesties zo gek nog niet, want de keuze is werkelijk reuze. De eerstvolgende stap is de carrosseriekleur, maar daar krijg je al keuzestress van. Er zijn alleen al negen tinten zwart, negentien tinten blauw, enzovoort. Gelukkig is alles gesorteerd in kleurgroepen. De meest uiteenlopende tinten zitten erbij. Na veel wikken en wegen gaan we voor Sequin Blue.

Met zeven opties is het aanbod van wielen gelukkig overzichtelijker. Voor sommige wielen moet je wel ook de Mulliner Driving Specification nemen. De 20-inch wielen ogen wat ielig onder de forse auto, de 22-inch Mulliner-wielen zijn weer wat erg groot, dus de keuze valt op de 21-inch wielen. Daarvan vinden we de deels in donkergrijs uitgevoerde variant het mooist.

Interieur Bentley Flying Spur

In het interieur ook weer een overdaad aan keuze. Wil je alles in één kleur of een two-tone-interieur? In het laatste geval zijn er ook nog twee opties voor hoe de kleurscheiding precies loopt. We gaan voor two-tone-optie A, de wat subtielere two-tone-optie.

Uit de veertien interieurkleuren houden we het voor de hoofdkleur bij het beige (Linen) van de voorbeeldconfiguratie, maar de secundaire kleur Imperial Blue vervangen we door het donkergrijze Brunel. Hoewel de kleurkeuze hier wat beperkter is, kan je je nog steeds uitleven. Is een rood of oranjebruin interieur helemaal jouw ding, ga je gang.

Het al geselecteerde walnotenhouten fineer vervangen we door hoogglans koolstofvezel. Verder kan je nog kiezen tussen uitbundiger opties, two-tone-opties en eventueel ook het fineer uitbreiden naar de achterportieren en de tafeltjes achterop de voorstoelen. Verder breiden we de comfortstoelen uit met een grotere middenconsole achterin en wat lichtere Bentley-logo’s op de stoelen.

Losse opties

Uit de enorme lijst aan losse opties selecteren we de City Specification (wat extra assistentiesystemen, maar vooral ook extra camera’s en een handsfree achterklep), Touring Specification, led-logoprojectie bij het openen van het portier, verwarmde voorruit, afstandsbediening voor de garagedeur, Valet Key (zodat de valet parking de auto kan wegzetten maar verder nergens toegang tot heeft), Bang & Olufsen-audiosysteem en inductieladers voor de smartphone.

Accessoires als winterwielen, auto- en wielhoezen, vloermatten, zaklamp en zelfs kinderzitjes geloven we wel.

Bentley Flying Spur zelf samenstellen

Daarmee zijn we aan het einde gekomen van onze configuratie. Wat kost al dat moois? Dat vermeldt de configurator niet, want als je ernaar moet vragen…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.