Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 1 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Mercedes-Maybach komt met twee Limited Editions voor 100e verjaardag

Het is feest bij Mercedes-Maybach, het luxemerk bestaat maar liefst 100 jaar. Om dat te vieren brengen de Duitsers gelimiteerde ‘Edition 100’-uitvoeringen uit.

100 jaar na de presentatie van de eerste Maybach die in serieproductie ging, de W3, komen de slechts twee modellen, die momenteel op de prijslijst staan van het merk, uit als speciale editie. Het gaat om varianten van de S-Klasse en GLS.

Een Mercedes-Maybach S680 met dikke V12

Zo krijgen de S680 en GLS een met de hand aangebrachte two tone-lak en dragen ze unieke 20-inch wielen. Ook het traditionele logo van Mercedes-Maybach op de C-stijl is vervangen door een ‘Edition 100’-variant. Maar het echte feest ligt natuurlijk onder de kap van de S-Klasse.

Hier vind je namelijk de imposante 6,0-liter V12, die een maximaal vermogen van 621 pk via een negentraps automaat naar alle vier de wielen stuurt. In geval van de GLS krijg je geen V12, maar moet je het met vier cilinders minder doen. Op motorisch vlak sleutelt Mercedes-Maybach overigens niet aan deze jubileumedities.

Een hagelwit interieur

Fijn zo’n dikke motorisering, maar waar het bij Mercedes-Maybach echt om draait is natuurlijk luxe en comfort. Zo kun je achterin vanaf je spierwitte stoelen genieten van een glas champagne uit de wijnkoeler achter de middenconsole terwijl je voor je neus een scherm hebt waarop je jouw favoriete films en series kunt kijken.

De Maybach Edition 100 onderscheidt zich door allerlei details die zijn uitgevoerd in pianolak zwart en ‘silver grey pearle’-accenten. De rest van het interieur is uitgevoerd in het spierwitte ‘designo crystal white’. Wanneer je de auto in deze uitvoering bestelt, krijg je een limited edition vulpen met 18-karaats gouden punt cadeau. De dop van de pen is versierd met 100 diamanten en de dop is vervaardigd van parelmoer.

Mercedes-Maybach gaat van zowel de S-Klasse Edition 100 als de GLS Edition 100, jawel, honderd stuks bouwen. De prijzen voor de exclusieve luxebolides zijn nog niet bekend. Voor een ‘standaard’ Mercedes-Maybach S680 ben je in ons land al meer dan 310 mille kwijt. De GLS is vanaf 234.000 euro te verkrijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.