Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 1 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Voor 3000 euro ziet jouw Dacia Duster er zo uit, althans…

De Dacia Duster is nou niet echt een auto waarmee je de blits maakt of hoofden doet laten omdraaien op straat. Totdat je jouw Roemeense budget-SUV aankleedt met deze opsmuk van Duitse tuner Prior.

Vorig jaar bracht de tuner al beelden naar buiten van de ‘Widebody Aero-Kit’ voor de Duster, maar nu zijn de versiersels dan ook echt te bestellen.

Budget tuning voor Dacia Duster

Het begint allemaal bij de Aero-kit. Wanneer je deze aanschaft krijg je wielkastverbreders, sideskirts, een frontlip en een diffuser geleverd. Bij een goedkope auto als de Duster hoort ook low budget tuning. De kit kost slechts 2995 euro. Wil je jouw Dacia Duster helemaal afmaken, dan kun je er ook een spoiler van 299 euro bijbestellen.

Dacia Duster Prior Design
(Afbeelding: Prior Design)

De kit is dus relatief dus goedkoop, desondanks zijn de onderdelen gemaakt van Duraflex. Dit is relatief stevig materiaal en gemakkelijk van een ander kleurtje te voorzien en wordt veel gebruikt in de tuningwereld.

Dacia Duster Prior Design
(Afbeelding: Prior Design)

Hoewel je misschien verwacht dat jouw Dacia Duster er na een investering van 3294 euro aan tuningonderdelen en wat manuren er zo uitziet als de Duster op de foto, is dit echter niet het geval.

Niet helemaal als Prior doet vermoeden

Prior geeft de Roemeen namelijk ook een dubbele uitlaat, keurt de grille donker, verft de remklauwen rood en verlaagt de SUV met enkele centimeters. Om dan nog maar te zwijgen over de stabilisatorstangen en de gigantische wielen met brede banden, die hoogstwaarschijnlijk meer kosten dan de Widebody Aero-Kit zelf.

Dacia Duster Prior Design
(Afbeelding: Prior Design)

Desondanks is het leuk dat Prior een dergelijk pakket voor de degelijke Duster aanbiedt. De goedkoopste Dacia Duster (2018+) kost in Nederland bijna 14 mille. Ga voor de ‘dikste’ uitvoering, de 1.3 TCe met 150 pk en 250 Nm, verlaag ‘m zelf en schroef de bodykit van Prior erop, en je hebt wél een unieke budget-SUV. Alhoewel, budget… Dat feestje gaat waarschijnlijk al gauw zo’n dertig mille kosten.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.