Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 1 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Bizarre Brabus 800 XLP, nu ook in het wit

Brabus komt nogmaals met een monsterlijke pick-up gebaseerd op de Mercedes-AMG G63. Ditmaal in het wit, nadat het bedrijf ons eerder dit jaar al kennis liet maken met de 800 XLP Superblack.

In de eerste instantie zou je kunnen denken dat het om de AMG 6×6 gaat waar Brabus ook een geheel eigen versie van heeft gemaakt. Een pick-up ontwerpen is dus geen onbekend terrein voor de mannen uit Bottrop. Het Duitse tuningbedrijf dat we allemaal kennen van de excentrieke modificaties aan auto’s van de Mercedes-Benz Groep, vraagt ruim 630 duizend euro voor diens nieuwste creatie.

Alles wit

Terwijl de Superblack volledig zwart is, zorgt de Superwhite nog voor het nodige contrast. De koolstofvezel accenten zijn hier verantwoordelijk voor. Op bepaalde plekken in en rondom de auto zul je het cijfer ’77’ tegenkomen. Dit is een ode aan het jaar waarin het bedrijf werd opgericht.

Om een plek te creëeren voor de laadbak is de kofferbak van de oorspronkelijke G63 opgeofferd. Hierdoor is de wielbasis wél toegenomen met 50 centimeter tot 3,39 meter. Brabus benadrukt dat de auto ontworpen is voor ‘heavy-duty off-roading’. De bodemspeling bedraagt daardoor een behoorlijke 49 centimeter. Daarnaast zie je aan de neus een lier hangen. Hiermee kun je maximaal 4500 kilo aan gewicht trekken. Dit alles zorgt ervoor dat je met een gerust hart door het moeilijkste terrein heen denderen. Al is het maar de vraag of mensen die meer dan zes ton uitgeven aan een Brabus daar behoefte aan hebben.

Wit voert ook in het interieur de boventoon. Brabus maakt in de cockpit voornamelijk gebruik van wit leer. Ook de toplaag van het dashboard is volledig in leer afgewerkt. Bovendien hebben de passagiers achterin ook niet te klagen. De volledige cabine is even ruim als die in de originele G-Klasse. In zowel het interieur als het exterieur zul je de merknaam in koeienletters tegenkomen. Je mag immers niet vergeten dat je in een Brabus rijdt.

Imposante cijfers

De Brabus is niet alleen visueel indrukwekkend. Ook op papier is er genoeg om steil van achterover te slaan. De vierliter V8 met dubbele turbo is verantwoordelijk voor 800 pk en een maximale koppel van 1000 Nm. Dat zorgt ervoor dat je in net iets minder dan vijf seconden, vanuit stilstand naar 100 km/h schiet. De topsnelheid is elektronisch gelimiteerd tot 210 km/h, maar dat moet genoeg zijn als je in de woestijn over een duin raast. En dat in een auto van maar liefst 5,31 meter lang. Eigenlijk gaat het hier dus om een ‘off-road’ supercar.

Superblack

Begin dit jaar bracht Brabus dus al de 800 XLP Superblack uit. Wie A zegt moet ook B zeggen, dus krijgen we nu ook een spierwitte versie van deze monstertruck voorgeschoteld. Afgezien van de cosmetische verschillen zijn de twee pick-ups vrijwel identiek qua prestaties. Dat wordt dus kiezen. Of je koopt ze allebei, dat kan natuurlijk ook.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.