Remco Slump
Remco Slump Nieuws 15 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Smaak is niet te koop. Kijk maar naar deze Mercedes-Maybach S-Klasse

Waarom staat de Mercedes-Maybach S-Klasse Haute Voiture in de woestijn? De Nederlandse Quote 500-crowd vind je daar toch nie … Oh wacht, we hebben hem door. Dat is de doelgroep ook niet van deze opmerkelijke Maybach.

De Mercedes-Maybach S-Klasse Haute Voiture werd in Dubai gepresenteerd. Daar houden ze waarschijnlijk meer van roségoud en kristalwit dan hier. Mercedes noemt de Haute Voiture zelf al “een van de meest extravagante modellen die we ooit hebben gemaakt.”

Mercedes-Maybach S-Klasse Haute Voiture gelimiteerd

Achter op de gelimiteerde editie – er worden maar honderdvijftig exemplaren gebouwd – prijkt het getal 680 en dat betekent dat onder de motorkap een 6,0-liter twinturbo V12 ligt met 612 pk en 900 Nm.

Nieuwe Mercedes-AMG S 63 heeft het koppel van een DAF-truck

Mercedes-Maybach S-Klasse
(Afbeelding: Mercedes-Maybach)

Mercedes meldt in zijn persbericht tussen haakjes keurig het benzineverbruik van de Haute Voiture (dat is verplicht kennelijk), maar in deze milieubewuste tijden is dat misschien iets om stil te houden. De Mercedes-Maybach S-Klasse loopt op papier 1 op 7.

Een klein beetje Frans Bauer van binnen

Van buiten kun je de Haute Voiture herkennen aan zijn nauticblauwe en rosékleurige lak. Een beetje kermis zijn de geanimeerde patronen die de portieren op de grond projecteren als ze worden geopend.

Mercedes-Maybach S-Klasse
(Afbeelding: Mercedes-Maybach)

Het interieur van de speciale Mercedes-Maybach S-Klasse is een beetje Frans Bauer, met een oase aan wit en roségoud. De zogeheten bouclé-stof op onder meer de deurpanelen heeft een patroon in blauw, beige, roségoud en goud.

Je krijgt er zowaar een sleutelhanger bij

Het infotainmentsysteem doet ook mee aan de uitbundige sfeer. Volgens Mercedes vertoont het scherm fonkelende glitterwolken en allerlei accenten in glinsterend roségoud. In sommige menu’s wordt er met magnoliabloesem en sprankelende deeltjes gestrooid.

Deze klassieke Mercedes is stiekem een oersterke AMG-beul

Mercedes-Maybach S-Klasse
(Afbeelding: Mercedes-Maybach)

Wat Mercedes-Maybach vraagt voor de S-Klasse Haute Voiture is niet bekend. Maar ga gerust uit van minimaal 330.000 euro, de prijs van een ‘normale’ S 680. Voor dat bedrag krijg je er wel een afdekhoes en een box met een schaalmodel en sleutelhanger bij.

Mercedes-Maybach S-Klasse
(Afbeelding: Mercedes-Maybach)
Mercedes-Maybach S-Klasse
(Afbeelding: Mercedes-Maybach)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.