Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 6 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Alfa Romeo Tonale heeft vooralsnog één Nederlandse prijs

De langverwachte Alfa Romeo Tonale heeft een Nederlandse prijs. Dit is wat de importeur vraagt voor het model met hybride-aandrijflijn.

Wie nu een Alfa Romeo Tonale wil bestellen, mag alvast een bedrag van 46.080 euro reserveren. Dat is de prijs, en voor nu ook de enige prijs, die de importeur nu op de kersverse SUV plakt. Het start namelijk met één aandrijflijn en één uitvoering: de Edizione Speciale.

130 pk sterke viercilinder

Laten we even beginnen met de aandrijflijn. Het gaat hier om een hybride, maar dan de instapvariant. Geen 270 pk sterke stekkerversie dus, maar een, jawel, 130 pk sterke viercilinder die hulp krijgt van een 15 kW sterke elektromotor die in de zeventraps automaat is verwerkt. In die configuratie is de Tonale een voorwielaandrijver. Ook de Jeep Compass en Renegade maken gebruik van die aandrijflijn. In de Tonale zorgt dat voor een 0-100 km/h-sprint in 9,6 seconden. De topsnelheid bedraagt 195 km/h. Doe je je best, dan komt het verbruik op 1 op 16 uit.

Niet een heel indrukwekkende aandrijflijn, dus. Maar wat betreft uitrusting zit deze eerste Tonale wel aardig in z’n spullen. Standaard staat-ie bijvoorbeeld op 20-inch schoeisel, met daarachter rode remklauwen. Voor die 46 mille krijg je ook adaptieve led-verlichting rondom, privéglas en adaptieve dempers. Standaard wordt de auto overigens afgeleverd in de kleur Rosso Alfa. Wil je deze groene Verde Montreal-tint, dan kost je dat 1495 euro extra.

Aluminium schakelflippers

Binnenin vind je interieurverlichting, alcantara stoelbekleding, een leren sportstuur, aluminium schakelflippers en instapsierlijsten. Het 10,25-inch aanraakscherm bevat uiteraard Apple CarPlay en Android Auto. Een elektrische achterklep, parkeersensoren rondom, een achteruitrijcamera, sleutelloze toegang, verkeersbordherkenning en adaptieve cruise control maken het comfortabele plaatje compleet.

Een fraaie uitrusting dus, maar daar is de prijs ook naar. Hoe doet de Tonale het dan ten opzichte van z’n concurrenten? Audi vraagt een fractie meer voor de 245 pk sterke Q3 met de TFSI-aandrijflijn, want die is er vanaf 48.678 euro. Dan moet het optiespelletje nog wel beginnen bij Audi, en da’s altijd een prijzenfeest. Volvo vraagt 45 mille voor de 211 pk sterke XC40 T4. Maar let wel: dit zijn allemaal PHEV’s en geen milde hybrides zoals de Tonale.

De importeur verwacht dat de eerste exemplaren van de Tonale voor de zomer in ons land zijn. In een later stadium worden ook andere versies aangekondigd. Niet alleen de plug-in hybride, maar ook andere uitvoeringen als de Super en Ti.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.