Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 13 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

De Ferrari Monza SP2 is het nieuwste project van Mansory

Nog geen week nadat de Ferrari F8XX Spider als een duveltje uit een doosje op de Instagrampagina van Mansory tevoorschijn kwam, kondigt het alweer de volgende aan. Het gaat namelijk om de zeldzame Monza SP2, waar er slechts 500 van zijn gemaakt.

Mansory gebruikt de SP2 om een nieuw tijdperk in te luiden. Namelijk dat van Mansory bespoke. Vanaf nu kan iedereen die dat wil (en kan), zijn high-end auto bij de Duitsers afleveren om hem te laten tunen.

De Mansory-variant van de Ferrari SP2

Vergeleken met de F8XX lijkt het alsof Mansory zich nog enigszins heeft ingehouden wat betreft de SP2. De tuners moeten toch ergens hun creativiteit kwijt en doen dat vooral in de vorm van koolstofvezel. Dit is te vinden op de nieuwe splitter en skirts, maar ook op de spiegels. Daarnaast zit er een splinternieuwe diffuser op. Uiteraard ook van koolstofvezel. Ook zit er fonkelnieuw schoeisel onder de Monza.

De zwarte racestrepen op de kap zijn toegevoegd op verzoek van de klant die de SP2 bij Mansory binnenbracht. Zwart komt vaker terug, maar vrijwel alleen aan de bestuurderskant. Dit geeft de auto naar eigen zeggen een uniek uiterlijk mede dankzij de asymmetrie.

De asymmetrie gaat verder in het interieur van de Ferrari Monza SP2. De bestuurdersstoel is zwart gekleurd in tegenstelling tot het rood van de passagiersstoel om de auto zo van het nodige contrast te voorzien. De gele stiksels trekken het dan toch weer enigszins bij elkaar. Voor Mansory begrippen een tamelijk ingetogen design.

Beter te veel dan te weinig

Ook bij dit model kan Mansory het niet laten om het een en ander aan de techniek te veranderen. In een originele Ferrari SP2 ligt een 6,5-liter V12 krachtbron die 810 pk en 719 Nm produceert.

Onder meer door het luchtinlaatsysteem van de Ferrari een boost te geven en een nieuw uitlaatsysteem aan de auto toe te voegen, zijn deze getallen verbeterd. Tot 830 pk en 740 Nm om precies te zijn. Nu Mansory vrijwel iedere auto die binnen komt rijden accepteert, zijn we vooral benieuwd naar wat voor ‘over the top’ creaties we binnenkort allemaal tegen gaan komen.

Hyperexclusieve Ferrari 500 TRC Spider met viercilinder kan van jou zijn!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.