Autovisie
Autovisie Autovisie TV 12 jul 2022
Leestijd: 1 minuut

Wat je (niet) moet weten over de nieuwe Mercedes GLC

Het is niet allemaal elektrisch wat de klok slaat binnen Mercedes-Benz. Tijdens het productoffensief van de EQ-modellen komt ook een nieuwe GLC. Die ziet er weliswaar niet bijster vernieuwend uit, hij is wel voor een belangrijk deel anders. In deze video praat Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je helemaal bij over de nieuweling.

Voor de tweede maal introduceert Mercedes-Benz een model onder de naam GLC, maar de productlijn bestaat nu uit drie generaties. Het eerste type verscheen als GLK en werd opgevolgd door de GLC. Laatstgenoemde aanduiding wordt nu opnieuw gebruikt. Waarom Mercedes GLC boven GLK verkiest, legt Sjoerd je in deze video uit. Hij verklaart tevens wat de verschillen tussen de eerste en tweede GLC zijn. Hij laat je de auto vanbinnen en vanbuiten zien.

De nieuwe GLC debuteert als SUV, zoals de Duitsers ook de huidige editie van start lieten gaan. In een later stadium volgt de coupévariant met afwijkende lijnvoering. Voor de Nederlandse markt komt de auto er vooralsnog alleen met viercilinder benzine- en dieselmotoren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.