Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 12 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze occasion wil je: Cadillac Allanté, Italiaans design met dikke V8

Autovisie is altijd op zoek naar occasions voor de liefhebber en spit daarom de lijsten van verkoopsite Gaspedaal.nl door. Ditmaal vonden we een Cadillac Allanté.

Een opvallende kleurstelling, Italiaanse lijnen en genoeg aanspraak van passanten die vragen wat het is. Als je niet bang bent voor aandacht en een Mercedes-Benz SL wat gewoontjes vindt, dan is deze Cadillac Allanté wellicht wat voor jou!

Een typische jaren 80 occasion

Op speciaal verzoek van Cadillac ontwikkelde Pininfarina de cabriolet. “Het is een regelrechte tweezitter waarbij naar keuze een linnen kap of een hardtop kan worden aangebracht. Dat laatste lijkt de ontwerpers wat aangenamer in winterse tijden. Zoals tegenwoordig bijna iedere Amerikaanse auto, krijgt de Allante voorwielaandrijving”, schreef Autovisie in 1985.

Cadillac Allanté, occasion
(Afbeelding: AutoTrack)

De Cadillac Allanté is van 1987 tot 1993 geproduceerd en wordt gekenmerkt door zijn comfortabele interieur met een typisch jaren 80 ontwerp. Overal waar je kijkt zie je leer en allerlei knopjes om de elektrische systemen van de occasion te bedienen.

Alleen maar V8-motoren

Ook niet meer van deze tijd zijn de aandrijflijnen. De Cadillac Allanté kwam enkel met V8-motoren. In eerste instantie was er enkel een achtcilinder met een slagvolume van 4,1 liter beschikbaar. Later werd deze vervangen door een 4.5 die weer opgevolgd werd door een 4.6. Het vermogen liep van 170 pk tot 295 pk.

Cadillac Allanté, occasion
(Afbeelding: AutoTrack)

In totaal zijn er, volgens de cijfers van Pininfarina, 21.395 carrosserieën gebouwd. Een enkeling hiervan verliet Amerika. Op dit moment staan er op Gaspedaal.nl twee exemplaren te koop. Beide hebben ze de 4,5-liter V8 onder de kap.

De Cadillac Allanté als occasion

In geval van de felrode Cadillac Allanté die wij uitlichten levert het motorblok 204 pk. De krachtbron heeft volgens de kilometerteller nog geen 90.000 kilometer achter de rug. Het feilloze in- en exterieur doet ook niet anders vermoeden.

Cadillac Allanté, occasion
(Afbeelding: AutoTrack)

De occasion staat bij een verkoper in het Gelderse Drempt. De Amerikaan heeft een prijskaartje van 15.900 euro.

Het bijzondere productieproces van de Cadillac Allanté

De Cadillac Allanté ziet niet alleen bijzonder uit, maar heeft ook een bijzonder productieproces. Hoe dit exact zit, legt Sjoerd van Bilsen uit in aflevering 141 van Sjoerds Weetjes.

Deze occasion wil je: Skoda Superb 3.6 V6, van kop tot kont waar voor het geld

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.