Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions van maximaal € 20.000 7 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze occasion wil je: Skoda Superb 3.6 V6, van kop tot kont waar voor het geld

Autovisie is altijd op zoek naar occasions voor de liefhebber en spit daarom de lijsten van verkoopsite Gaspedaal.nl door. Ditmaal vonden we een Skoda Superb 3.6 V6.

De tweede generatie Skoda Superb kwam in 2008 op de markt en is er niet alleen met een 1.4, 1.8 en 2.0 viercilinder, maar ook met het welbekende 3,6-liter VR6-motorblok.

Test met de Skoda Superb 3.6 V6

Autovisie reed in 2009 met het topmodel en stelt de vraag: “Vijftigduizend euro voor een Skoda. Waanzin of een best buy?”

Skoda Superb 3.6 V6, occasion
(Afbeelding: AutoTrack)

“De beide benen blijven op de grond, want 48.600 euro voor een Skoda is een flink bedrag. Genoeg voor een tot de tanden bewapende Mini, een goed aangeklede Passat (CC) of een verbouwing van je woning. (..) Heel verleidelijk allemaal, maar je kunt er ook de Skoda Superb 3.6 V6 FSI 4×4 DSG voor kopen. Het vlaggenschip van een merk waar de verstandigheid doorgaans van afdruipt. De Tsjechen maken onder de vleugels van Volkswagen eerlijke, degelijke auto’s. Maar het zijn doorgaans vierwielers die gekozen worden, omdat het verstand heeft gewonnen van het gevoel.”

Veel waar voor je geld

“Onder zijn lange motorkap ligt een kanjer van een zescilinder, die je ook tegen het gespierde lijf loopt in een Passat CC, een Passat R36, een Audi Q7 of een Volkswagen Phaeton. Aan die zescilinder, met in dit geval 260 pk en 350 Nm, is een zestraps automatische transmissie geschroefd met dubbele koppeling. Premium techniek dus voor het budgetmerk van de Volkswagengroep.”

(Afbeelding: AutoTrack)

“Voorin de Skoda Superb zit je eveneens prinsheerlijk, met voor je neus een dashboard dat goed in elkaar steekt en van mooie materialen is gemaakt. Het begint zo langzamerhand een wat klef verhaal te worden, maar er is wel degelijk iets aan te merken op de Superb. Op de onderstelafstemming bijvoorbeeld, want die is tamelijk stug. Vooral de conventionele achterveren zouden iets softer mogen zijn, waardoor het op de achterbank wat comfortabeler toeven zou zijn. Ons advies: kies gewoon een inch kleinere wielen en banden met wat zachtere wangen. Dan heb je waarschijnlijk nergens meer last van.”

(Afbeelding: AutoTrack)

“Goed, de superlatieven zijn op zul je denken. Maar kruip eens achter het stuur van deze topuitvoering of nog beter: laat je eens rondrijden, terwijl je op de achterbank zit. De Superb doet iets met je, bedwelmt je, dat zal je duidelijk worden. Hij biedt simpelweg van kop tot kont waar voor het geld.”

Skoda Superb 3.6 V6 als occasion

Nieuw bood de Skoda Superb al veel waar voor zijn geld, en als occasion doet-ie dat helemaal. Autovisie vindt een tweedehands exemplaar uit 2013 met 111.781 kilometer op de teller.

(Afbeelding: AutoTrack)

De auto ziet er op het oog nog erg goed uit en heeft een prijskaartje van net geen 20 mille.

Deze occasion wil je: McLaren 570S, ‘alsof je in de supermarkt loopt met een pinloze handgranaat’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.