Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 5 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze occasion wil je: McLaren 570S, ‘alsof je in de supermarkt loopt met een pinloze handgranaat’

Autovisie is altijd op zoek naar occasions voor de liefhebber en spit daarom de lijsten van verkoopsite Gaspedaal.nl door. Normaal gesproken lichten we vaak betaalbare modellen uit, maar ditmaal vonden we een auto van een heel ander kaliber: de McLaren 570S.

McLaren kwam in 2015 op de proppen met de 570S. Dat jaar nam Autovisie het model mee voor een test van de ‘instap-McLaren’.

Test met de McLaren 570S

“Bij de 570S gaat het om puur rijplezier en minder om de snelste rondetijden, zoals bij de 650S. Daar hamert McLaren op bij het nieuwe ‘instapmodel’ van zijn indrukwekkende modellenprogramma.”

McLaren 570S, occasion
De McLaren 570S occasion. (Afbeelding: Autotrack)

“Actieve aerodynamica en de ingenieuze, hydraulische schokdempers van de 650S ontbreken daarom. Minder grip moet méér fun brengen. Uiteraard deelt hij wel veel techniek met zijn grote broer, maar opvallend genoeg is hij twaalf kilogram zwaarder en elf millimeter langer.”

Deze occasion wil je: Alpina B3 voor minder dan 15.000 euro

“Achter de voorstoelen van de McLaren 570S ligt de bekende 3,8-liter V8-twinturbo met dertig procent nieuwe onderdelen, in combinatie met de hypersnel schakelende zeventrapsautomaat met dubbele koppeling. Goed voor 570 pk en 600 Nm, waarmee hij in 3,2 seconden naar 100 km/h flitst en 328 km/h kan halen. Nauwelijks minder snel dan de 650S en dat voor maar liefst zestig mille minder!”

‘Alsof je in de supermarkt loopt met een pinloze handgranaat in de vuist’

“De Mclaren 570S heeft voldoende veercomfort en het overzicht is redelijk vanachter het stuur. Vergelijkbaar met een Audi R8, maar weet wel dat de 911 Turbo S nog comfortabeler is. Echter, rondsukkelen in het normale verkeer met 570 pk voelt alsof je in de supermarkt loopt met een pinloze handgranaat in de vuist. Een supercar moet nu eenmaal zijn benen kunnen strekken, het liefst op een rustige bergweg of op een circuit.”

McLaren 570S, occasion
(Afbeelding: Autotrack)

“Na een heuvelklim wil je meteen terug voor nog een poging. Om op hetzelfde stuk asfalt je persoonlijke record nog eens aan te scherpen of om de verschillende modi van onderstel of aandrijflijn uit te proberen. En natuurlijk ook om te genieten van de flinke karakterverschillen. Met twee draaiknoppen fok je de McLaren 570S namelijk op, als een bokstrainer die zijn pupil oppept voor hij de ring ingaat.”

McLaren 570S, occasion
(Afbeelding: Autotrack)

“Van Normal ga je naar Sport om in Track te eindigen. Er is een groot verschil tussen de onderlinge standen: van licht opgewonden in Normal naar scherp in Sport tot hyperalert in Track. In de twee scherpste modi is het ESP in een dynamische modus te zetten. Helemaal uit kan ook en dan wordt het spannend.”

De McLaren 570S als occasion

Autovisie vindt een McLaren 570S als occasion met slechts 11.348 kilometer op de teller. Het exemplaar komt uit 2016 en ziet er smetteloos uit.

(Afbeelding: Autotrack)

De supercar wordt aangeboden door een verkoper in Naarden. De aanbieder vraagt 169.500 euro voor de Engelsman.

Koopwijzer: occasion Fisker Karma

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.