Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 6 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Vakantie met de auto? Nederlanders twijfelen door prijs van benzine

Door het uitbreken van de oorlog in Oekraïne zijn de prijzen van bijvoorbeeld diesel en benzine enorm gestegen. Een vakantie met de auto is daardoor een stuk duurder geworden.

Uit onderzoek van vergelijkingssite Independer blijkt dat 36 procent van de Nederlanders, die normaal met de auto op vakantie gaan, twijfelen om überhaupt een reis te boeken. Dit komt door de gestegen brandstofprijzen.

Twijfels vakantie met auto om brandstofprijzen

Het onderzoek toont aan dat de stijging van de prijzen van benzine en diesel voor veel mensen een reden is om hun vakantie aan te passen. 28 procent van de mensen die normaal gesproken met de auto op vakantie gaat, zegt dichter bij huis te blijven deze zomer. Dit is zowel beter voor je portemonnee als voor het milieu.

Benzine, diesel, prijs, vakantie
(Afbeelding: Unsplash)

Wat ook kan helpen in de kosten voor jouw vakantie, is niet met 130 kilometer per uur over de Route du Soleil razen, maar de Nederlandse maximale snelheid (overdag) van 100 kilometer per uur aanhouden. Dat scheelt op een lange reis al gauw heel wat liters benzine of diesel. Meer tips om zuiniger te rijden, lees je hier.

Auto huren op vakantie? Dan kan je wel eens in de problemen komen

Naast zuiniger rijden, kun je ook goedkoper tanken. Langs de snelweg ben je bij een tankstation doorgaans een stuk meer kwijt voor brandstof, dan verder van de snelweg af. Zo stelt Independer: “Vaak is tanken op de snelweg lekker makkelijk en je kunt meteen een broodje of een kop koffie halen. Maar als het tot 20 cent de liter scheelt kan het op jaarbasis toch enorm lonen om een omweg te maken.” Het onderzoek laat zien dat 55 procent van de Nederlanders bereid is om verder te rijden en zo geld te besparen op benzine of diesel. Daarbij kom je vaak ook nog op interessantere plekken dan enkel de snelweg!

Tank geen benzine of diesel voor vertrek

Naast je tank volgooien in een klein dorpje, kun je het best ook rekening houden met in welk land je je auto tankt. Ga je naar landen waar benzine en diesel een stuk goedkoper zijn, dan kan het voordelig zijn om niet voor vertrek je auto te tanken maar juist onderweg.

Vergeet echter niet dat je altijd genoeg benzine in je tank hebt en je niet te zacht op de snelweg rijdt. Je veiligheid is meer waard dat een paar euro aan benzinebesparing!

De ultieme autoliefhebbers-camper is klaar voor een circuitvakantie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.